Retro_Matiné
KORONA fm 100

Telefon: 78 KORONA
SMS: 30 2 KORONA
E-mail: info@koronaradio.hu

|

Segíthetek bal
Segíthetek jobb kicsi

Közlekedés, időjárás

Száraz, napos, szeles idő várható

Szerző: Lukács Kata, penzcentrum.hu – 2018-06-30 15:15:51

Kíváncsi vagy várható-e csapadék, illetve mire számíthatsz, ha autóba ülsz? Esetleg a napi orvosmeteorológiai előrejelzés, pollen és UV helyzet is érdekel? Lesd meg a 36 órás előrejelzést!

Hirdetés

Hirdetés

Szombaton egy hidegfront érkezik, mely szárazabb levegőt hoz térségünkbe. Nyugaton naposabb, keleten valamivel felhősebb idő várható, az Alföld középső és déli-délkeleti tájain záporok is kialakulhatnak délután. Viharos lökések is kísérhetik az erős északias szelet. Napközben szárazabb idő, 21-28 fok várható, a legmelegebb délen lesz.

Vasárnap több órára kisüt a nap, csak időnként, keleten, északkeleten valamivel gyakrabban növekedhet meg a felhőzet. Elszórtan zápor, egy-egy gyenge zivatar is keleten, északkeleten alakulhat ki. Az északnyugati szél többfelé élénk, néhol erős lehet. Hajnalban 8-14, délután 19-24 fok között alakul a hőmérséklet.

Közlekedésmeteorológiai jelentés

Szombaton már csak az Alföld középső és déli-délkeleti tájain fordulhatnak elő záporok, melyek környezetében csúszós, vizes útszakaszokra kell készülni. A megerősödő, helyenként viharossá fokozódó északias szél jelentősen lecsökkenti a járművek menetstabilitását. Sok napsütés ígérkezik, érdemes vezetés közben napszemüveget viselni. Balesetmentes közlekedést kívánunk!

Orvosmeteorológiai jelentés

Szombaton egy hidegfront vonul át térségünk felett, így nehéz nap vár a frontérzékenyekre. A front hatására fejfájás, görcsös-, reumatikus panaszok egyaránt kialakulhatnak. A szív- és érrendszeri megbetegedésekben szenvedőknél keringési zavarok, rosszullét jelentkezhet. Az erős, helyenként viharos szél miatt ingerlékenyebbek, frusztráltabbak, feszültebbek lehetünk, valamint alvászavarok is felléphetnek. Az UV-sugárzás többfelé lesz erős, így a napon tartózkodók gondoskodjanak bőrük védelméről! A napsütés ellenére a szeles idő csökkenteni fogja hőérzetünket, ezért érdemes kicsit rétegesebben öltözködni!

A sípszó után hagyjon üzenetet!

Facebook Twitter YouTube Instagram SoundCloud
Csamangó