Retro_Matiné
KORONA fm 100

Telefon: 78 KORONA
SMS: 30 2 KORONA
E-mail: info@koronaradio.hu

|

Segíthetek bal
Segíthetek jobb kicsi

Közlekedés, időjárás

Januári tavaszt hoz a hétvégi időjárás

Szerző: Korsós Éva, forrás:mno.hu – 2018-01-05 06:37:48

Az Országos Meteorológiai Szolgálat  jelentése szerint a Kárpát-medence térségét meleg, változó nedvességtartalmú légtömegek érik el, melynek hatására marad a szokásosnál enyhébb idő.

Pénteken reggel a ködfoltok feloszlanak, de az északkeleti megyékben továbbra is maradhatnak tartósan borult, párás körzetek. Délelőtt sokfelé csökken a felhőzet, a változóan felhős idő mellett számíthatunk több-kevesebb napsütésre, de átmenetileg erősen felhős időszakok is lehetnek. A délelőtti órákban a keleti határnál néhol kisebb eső még előfordulhat. A déli, délnyugati szelet élénk lökések kísérik. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 8, 13, de a borult, párás tájakon 4, 7 fok között alakul. Késő estére 2 és 9 fok közé hűl le a levegő.

Pénteken este nyugat felől fokozatosan felszakadozik, csökken a felhőzet. Az Északi-középhegységben és Alföld egyes részein borult, ködös idő várható, ott kisebb szitálás előfordulhat. A déli szél néhol megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 0 és +7 fok között alakul.

Szombaton általában gyengén felhős, napos időre számíthatunk, de az Északi-középhegység térségében és az Alföld északkeleti részein tartósan megmaradhat a köd és a felhőzet (ködfolt a reggeli órákban másutt is előfordulhat). Utóbbi területen helyenként szitálás kialakulhat, másutt csapadék nem valószínű. A déli, délnyugati szél a Dunántúlon megélénkül, illetve helyenként meg is erősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 1 és 7, a legmagasabb nappali hőmérséklet általában 10 és 15 fok között, az Északi-középhegység térségében 7, 8 fok körül várható.

Vasárnap az ország nagy részén napos időre számíthatunk fátyolfelhőkkel, a reggeli órákra itt-ott kialakuló ködfoltok gyorsan feloszlanak, csapadék nem várható, az Északi-középhegység térségében és az Észak-Dunántúlon ugyanakkor lehetnek tartósan felhős, ködös tájak, és arrafelé néhol szitálás is kialakulhat. A déli szél többnyire mérsékelt marad. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 0 és +6, a legmagasabb nappali hőmérséklet általában 10 és 15 fok között, az Északi-középhegység térségében 7, 8 fok körül várható.

A sípszó után hagyjon üzenetet!

Facebook Twitter YouTube Instagram SoundCloud
Csamangó