Retro_Matiné
KORONA fm 100

Telefon: 78 KORONA
SMS: 30 2 KORONA
E-mail: info@koronaradio.hu

|

Segíthetek bal
Segíthetek jobb kicsi

Közlekedés, időjárás

Kemény fagy és sok hó jöhet!

Szerző: Gábor János, – 2010-12-14 13:47:51

Kedden gyakran lesz erősen felhős az ég, a nap főleg a középső területeken bújhat elő. Szórványosan, délig a Pécs-Dunaújváros-Nyíregyháza vonaltól délkeletre, délután a nyugat-dunántúli térségben többfelé alakulhat ki hószállingózás, kisebb havazás. A lehulló friss hó mennyisége általában 1-6cm  között várható. Délutánig viharos lökések kísérhetik az északnyugati szelet, így kisebb hófúvás is kialakulhat. Egész napos fagyra számíthatunk.

Szerdán borult időre van kilátás, eleinte csak a Dunántúlon, később máshol is havazással. Főleg a Dunántúlon néhol 10cm körüli friss hó hullhat. Délután mindössze -6 és -1 fok közötti értékeket mérhetünk. Az északnyugati szél délelőtt lehet erős, néhol hófúvást okozhat.

Csütörtökön eleinte a Dunántúlon még havazhat, majd délutánra csökken a felhőzet. Igen hideg lesz: reggel -16 és -5, délután -8 és -3 fok közötti értékeket mérhetünk csupán. Fázni fogunk.

Pénteken eleinte elszórtan, majd egy kimélyülő mediterrán ciklon hatására délnyugat felől egyre többfelé várható havazás. A Dél-Dunántúlon éjfélig már jelentős mennyiségű, 15-20 cm körüli hó eshet. A megerősödő keleti szél hófúvásokat okozhat. Marad a fagyos idő.

Szombat délelőttre jelentősen lelassulhat a forgalom, nehéz lehet a közlekedés, hiszen hajnaltól késő délelőttig sokfelé valószínű kiadós mennyiségű havazás. Többfelé 10-20cm mennyiségű hóval. A keleti tájakon a délkeleti, nyugaton az északnyugati szél fokozódhat viharossá, így komoly hófúvások képződhetnek. Kérjük, hogy figyeljétek az előrejelzéseket, komoly hóhelyzet is kialakulhat szombatra!

Vasárnap újabb csapadéksáv érkezik, délutántól ismét többfelé lehet hó, majd ónos eső (!), havas eső. Még mindig igen bizonytalan a fehér karácsony esélye...

koponyeg.hu
A sípszó után hagyjon üzenetet!

Ezt olvastad már?

Narnia utolsó krónikája...


Facebook Twitter YouTube Instagram SoundCloud
Csamangó