Retro_Matiné
KORONA fm 100

Telefon: 78 KORONA
SMS: 30 2 KORONA
E-mail: info@koronaradio.hu

|

Segíthetek bal
Segíthetek jobb kicsi

A régió hírei

Így lépdel a megvalósítás útján a Paks 2. projekt

Szerző: Vörös István, koronaradio.hu – 2017-12-12 12:32:58

A mögöttünk álló hónapok híradásait követve jól látszik, hogy a Paks 2. beruházás a megvalósítás szakaszába lépett.

Ennek fontosabb állomásairól a KORONAfm100 híreiben is hallhattál, gondolva a megújult tájékoztató kamion nyáron indult fesztiválturnéjára, vagy éppen arra a szeptember 20-án, Pakson folytatott egyeztetésre, amelyet Alekszej Lihacsov, a Roszatom vezérigazgatója és stábja Süli János tárca nélküli miniszter, illetve a projekttársaság vezetése tartott a Paks 2. projekttel kapcsolatos elkövetkező feladatok ütemezéséről. Lihacsov ekkor jelentette be azt, hogy 2018 januárjában kezdődik a felvonulási terület kialakítása az atomvárosban. Süli János miniszter elmondta, hogy a Roszatom csúcsvezetésének jelenléte is bizonyítja, hogy visszavonhatatlanul megkezdődik az a munka, aminek eredményeként megépül és üzembe áll a két új atomerőművi blokk.

Október 9-én név és arculatváltást jelentett be a cég, amelynek képes lenyomatát megtalálod ide kattintva, illetve a honlap főoldalán is, ahonnan a vadonatúj logóra kattintva eljuthatsz a Paks II. Atomerőmű Zrt. néven továbbműködő, új blokkok megépítéséért felelős projekttársaság hivatalos weboldalára, amely ugyancsak az ekkor bemutatott dizájn és logó szín- és stílusvilágára épült. Az új név azt jelzi, hogy a két új blokk nemcsak megépül, hanem legalább 60 évig a magyar lakosság és gazdaság szolgálatában biztosítja az olcsó, biztonságos, klímabarát villamosenergia-termelést – hangzott az elemeket bemutató médiaeseményen.

Hasonló kiemelt rendezvény volt az „évszázad beruházásaként” emlegetett projekt idei előrehaladásában az a nagyszabású beszállítói konferencia, amelyet a hetekben, novemberben rendezett meg a Roszatom Budapesten. Ez alkalommal első kézből tájékozódhattak a magyar és nemzetközi cégek a Paks II. projekt aktualitásait illetően. Az eseményen elhangzott továbbá, hogy a küszöbön álló 2018-as esztendőben várhatóan 15 nagy tendert ír ki az orosz konszern, összesen mintegy 2 milliárd euró értékben, többek között berendezések szállítására és építési munkákra.

A sípszó után hagyjon üzenetet!

Facebook Twitter YouTube Instagram SoundCloud
Csamangó