Retro_Matiné
KORONA fm 100

Telefon: 78 KORONA
SMS: 30 2 KORONA
E-mail: info@koronaradio.hu

|

Segíthetek bal
Segíthetek jobb kicsi

A régió hírei

Roszatom vezetője: januárban kezdődik a felvonulási terület kialakítása

Szerző: Vörös István, koronaradio.hu – 2017-09-20 15:17:10

Pakson egyeztetett stábjával Alekszej Lihacsov, a Roszatom vezérigazgatója a Paks II. projekttel kapcsolatos elkövetkező feladatok ütemezéséről Süli János tárca nélküli miniszterrel, illetve a projekttársaság vezetésével szeptember 20-án, szerdán.

Az ezt megelőző sajtótájékoztatón az orosz állami konszern első embere arról beszélt, hogy semmi sem akadályozhatja meg a kivitelezési munka januári elkezdését. Hozzátette: a felvonulási terület kialakítása kapcsán a magyar vállalkozások részvétele jóval meg fogja haladni a 40%-ot.

Az ötös és hatos blokk helyszínén Alekszej Lihacsov hangsúlyozta, hogy a Pakson épülő blokkok teljesítik a legmagasabb szintű követelményeket: „Két 3+ generációs blokkot építünk fel, amelyek testvérei lesznek annak, amit Szentpétervár mellett rövidesen üzembe helyezünk” – fogalmazott, hozzátéve: minden munka előkészítése és lefolytatása a teljes transzparencia jegyében fog zajlani, az uniós követelményekkel összhangban.

Süli János, a paksi atomerőmű két új blokkjának tervezéséért, megépítéséért és üzembe helyezésért felelős miniszter a sajtótájékoztatón elmondta: a Roszatom csúcsvezetésének jelenléte is bizonyítja, hogy visszavonhatatlanul megkezdődik az a munka, aminek eredményeként megépül és üzembe áll a két új blokk. A miniszter arról is beszélt, hogy a szerdai tárgyalás során azokat a feladatokat tekintik át, amik mindenképpen szükségesek az ütemterv szerinti haladáshoz, és ahhoz, hogy a felvonulási területen 2018 januárjában elkezdődhessen az első épületek kivitelezése.

A sípszó után hagyjon üzenetet!

Facebook Twitter YouTube Instagram SoundCloud
Csamangó