Retro_Matiné
KORONA fm 100

Telefon: 78 KORONA
SMS: 30 2 KORONA
E-mail: info@koronaradio.hu

|

Segíthetek bal
Segíthetek jobb kicsi

A régió hírei

Közel húszezer fesztiválozó járt nyáron a Paks II. kamionjában

Szerző: Vörös István, koronaradio.hu – 2017-09-06 13:03:21

Egymásnak adták a kilincset a Paks II. interaktív kamionjában a fesztiválozók.

hirdetés

hirdetés

Idén nyolc rendezvényen ugyanis mintegy 18 ezren keresték fel a mobil kiállítást, azaz 50 százalékkal többen, mint a korábbi nyári körúton.

A fiatalok körében felmérést is végeztek, amelyből kiderült, hogy a kamionlátogatóknak ajánlott kérdőívet kitöltők több mint 80 százaléka szerint az atomenergia olcsó és klímabarát, 90 százalékuk pedig úgy nyilatkozott, hogy új információhoz jutott az interaktív kiállításon.

A nyolc fesztiválállomáson tapasztaltakról dr. Mészáros György, a Paks II. projekttársaság igazgatósági elnöke számolt be paksi sajtótájékoztatóján szeptember 5-én.

A médiaeseményen elhangzott, hogy a tájékoztató kamion 2009-ben kezdte meg országjárását, azóta Magyarország minden, ötezer főnél nagyobb lélekszámú településén járt, és több mint 270 ezer vendéget fogadott.

Dr. Mészáros György, a Paks II. projekttársaság igazgatósági elnöke elmondta továbbá, hogy szeptember első napjaiban a hazai radioaktívhulladék-kezelésben fontos szerepet betöltő térségeket keresi fel az interaktív, mobil kiállítótér, amelyet további állomások követnek.

A sípszó után hagyjon üzenetet!

Facebook Twitter YouTube Instagram SoundCloud
Csamangó