Retro_Matiné
KORONA fm 100

Telefon: 78 KORONA
SMS: 30 2 KORONA
E-mail: info@koronaradio.hu

|

Segíthetek bal
Segíthetek jobb kicsi

Közlekedés, időjárás

Igazi őszi hét jön többszöri esővel

Szerző: Korsós Éva, forrás:idokep.hu – 2017-09-19 09:18:44

Szeptemberhez képest hűvösebb, gyakran szeles időt tartogat a hét nagy része, és esőre, záporokra is több alkalommal készülhetünk.

A hétfői kellemesebb időt követően keddre ismét hullámzó hidegfront érkezik, így jobbára borult lesz fölöttünk az ég, keleten, délkeleten süthet még ki hosszabb időszakokra a nap. Előbb a Dunántúlon, majd a Dunától keletre is számíthatunk esőre, záporokra, keleten, délkeleten akár egy-egy zivatar is kialakulhat. Nyugaton, északnyugaton területi átlagban is jelentős, akár 20-40 mm csapadék hullhat. Ott a 15 fokot sem éri el a csúcshőmérséklet, ugyanakkor délkeleten még 24-25 fokot is mérhetünk.

Bár már kedden is többfelé megélénkül az északi, északkeleti irányú légmozgás, igazán szeles időre szerdától van kilátás. Ezen a napon is több helyen kialakulhat eső, zápor, keleten egy-egy zivatar is. A Dunántúlon erős lesz az északnyugati szél. Ismét itt lesz hűvösebb, mindössze 13-17 fok fokra van kilátás, a Tiszántúlon azonban 20-21 fok is lehet.

Csütörtökön egy légörvény hatására sokfelé várható eső, zápor, előreláthatólag a keleti és középső országrészben hullhat sokfelé kiadós mennyiség. Megerősödik, nagy területen viharossá fokozódik az északi-északnyugati szél. Igazán kellemetlen időben lehet tehát részünk, nem beszélve arról, hogy a legmagasabb hőmérséklet országszerte inkább majd az október végét idézi majd: délután mindössze 12-18 fokot mutathatnak a hőmérők.

Pénteken is sokfelé erősen szeles idő jöhet, további csapadékkal.

A sípszó után hagyjon üzenetet!

Ezt olvastad már?

Manókat keres a Mikulás


Facebook Twitter YouTube Instagram SoundCloud
Csamangó