Retro_Matiné
KORONA fm 100

Telefon: 78 KORONA
SMS: 30 2 KORONA
E-mail: info@koronaradio.hu

|

Segíthetek bal
Segíthetek jobb kicsi

Közlekedés, időjárás

Hullámvasút: nyárból az őszbe és vissza

Szerző: Korsós Éva, forrás:24.hu – 2017-09-12 07:20:18

Kedden országszerte jelentős mennyiségű csapadékra számíthatunk, a felhőzet csak délutántól kezd felszakadozni, de északkeleten és délnyugaton felhős marad az ég.

Aztán jön a hullámvasút.

Csütörtökig helyenként 28 fokra is melegedhet a levegő, majd egy újabb hidegfront veti vissza húsz fok alá a hőmérsékletet. A hétvégén újabb melegedés kezdődik, aminek a mostani forgatókönyvek szerint hétfőn ismét hidegfront vet véget.

A hétvége emellett igen csapadékosnak ígérkezik, a keddi után szombaton várható a legtöbb eső a héten – emeli ki a meteorológus.

Gyakorlatilag elmondhatjuk, hogy a frontok egymás sarkára taposva kergetik egymást, esős, nagy hőmérsékletkülönbségek közt száguldó hullámvasútra ültetnek minket, ami nyilván sokak komfortérzetét rontja, felerősödnek az időjárás számlájára írható egészségügyi panaszok.

Ha az átlag felől közelítünk, a frontok közti 22-24 fokos hőmérséklet hozza a szeptemberi átlagot, az esős, hűvösebb napok inkább a hónap végét idézik. Ennyi változékonyság viszont bőven belefér a szeptemberbe, ami most úgy tűnik, a kiugrások ellenére is hőmérsékletileg szokványosnak, csapadékot tekintve viszont átlagon felülinek ígérkezik.

A sípszó után hagyjon üzenetet!

Facebook Twitter YouTube Instagram SoundCloud
Csamangó