Retro_Matiné
KORONA fm 100

Telefon: 78 KORONA
SMS: 30 2 KORONA
E-mail: info@koronaradio.hu

|

Segíthetek bal
Segíthetek jobb kicsi

A régió hírei

Újabb főzésteret hódított magának a pacal a Pataji Őszön

Szerző: Lukács Kata, koronaradio.hu – 2017-09-12 13:00:00

Az elmúlt hétvégén összeszaldt nemcsak a falu, de Kalocsa és a vételkörzet apraja-nagyja, a finoman gőzölgő pataji pacalnak kevesen tudtak ellenállni, egyre többen ragadtak fakanalat. A XXXIII. alkalommal megrendezett Pataji Ősz megmozgatta a tömeget és jó alkalmat teremtett a nívós kitűntetések kiosztására.  

Hirdetés

Hirdetés 

A 80-as évek közepén egy szimpla falunappal kezdődött minden, mára már egy színvonalas fesztivállá nőtte ki magát a Pataji Ősz rendezvénysorozat, amely a 33. volt a sorban. Az esemény sztárja a méltán népszerű tradicionális étel a pacal volt a XX. Gyimesi József Pacalfőző Verseny keretében, ami rengeteg látogatót csalt a nagyközségbe. Dunapataj polgármesterével, Dusnoki Csabával forgattuk vissza az idő kerekét, aki felidézte, hogy mennyi változás történt bő három évtized alatt.

Dusnoki Csaba Dunapataj polgármestere kifejtette, hogy a település határain túlra is elnyúlik már a rendezvény keze, hiszen egyre többen mérik össze a szakácstudásukat a pacal főzőn a kiváló marketingnek köszönhetően. A rendezvény jó apropó volt arra, hogy az önkormányzat megjutalmazza mindazokat, akik sokat tettek a nagyközségért: a Dunapataj Nagyközségért díjat a Dunapataji Népdalkör és Hagyományőrző Egyesület kapta, díszpolgári címben részesült Zászlós Tibor, a nemzeti Agrárgazdálkodási Kamara agrárgazdálkodásért felelős országos alelnöke, de a Dunapatajért Horgászegyesület vezetőinek munkáját is elismerték. A jubileumi pacalfőző verseny aranyérmese a dunapataji Csókás András lett, aki az étel remekművével a különdíjat szintén kiérdemelte. Hogy mégis miért indulnak évről-évre egyre többen a megmérettetésen és mit jelent az itt élőknek a pacal arra a település első embere adott választ.

 

 

A sípszó után hagyjon üzenetet!

Facebook Twitter YouTube Instagram SoundCloud
Csamangó