Retro_Matiné
KORONA fm 100

Telefon: 78 KORONA
SMS: 30 2 KORONA
E-mail: info@koronaradio.hu

|

Segíthetek bal
Segíthetek jobb kicsi

Közlekedés, időjárás

Enyhe szenteste után fagyok jönnek

Szerző: Gábor János, – 2010-12-21 14:19:25

Kedd reggel többfelé sűrű, zúzmarás ködre ébredhetünk és sokfelé lehet ónos szitálás, csúszós útszakaszokra számíthatunk, vezessünk óvatosan! A hőmérséklet -10 és 0 fok között alakulhat. Napközben borult, párás, tartósan ködös időre, a Kárpát-medencére ilyenkor jellemző, úgynevezett hideg légpárnás helyzetre van kilátás. Bárhol előfordulhat szitálás, északkeleten ónos szitálás, hószállingózás. Az ország nagy részén már fagypont felett alakulhat a hőmérséklet csúcsértéke.

Szerdán és csütörtökön marad a sok-sok felhő hazánk térsége felett, és tovább enyhülhet a levegő, folytatódhat az olvadás. Szitálás, vagy kisebb eső bárhol kialakulhat. A déli szél főleg a Dunántúlon erősödhet meg.

Szenteste napján délnyugat felől egy mediterrán ciklon érkezik, hatására délnyugat felől kiadós esőzés kezdődik. A hőmérséklet délután 4 és 10 fok között alakulhat. Késő estétől az északnyugati szél megerősödik, és megkezdődik a ciklon hátoldalán a hideg levegő beáramlása, így az Alpokalján már akár havas eső, hó is előfordulhat.

Karácsony első napján a viharossá, helyenként erősen viharossá fokozódó északnyugati széllel tovább zúdulhat a hideg levegő hazánk térségébe, így északnyugat felől egyre nagyobb területen várható halmazállapot-váltás. A Dunántúlon helyenként néhány cm-es megmaradó hó sem kizárt.

Karácsony második napján további lehűlés, délen és keleten gyengülő havazás várható, miközben nyugat felől egyre nagyobb területen bújhat elő a nap. A délutáni órák hőmérséklete már csak fagypont körül alakulhat...

koponyeg.hu
A sípszó után hagyjon üzenetet!

Facebook Twitter YouTube Instagram SoundCloud
Csamangó