Retro_Matiné
KORONA fm 100

Telefon: 78 KORONA
SMS: 30 2 KORONA
E-mail: info@koronaradio.hu

|

Segíthetek bal
Segíthetek jobb kicsi

Közlekedés, időjárás

Záporokat hoz a hétvége

Szerző: Korsós Éva, idokep – 2014-04-04 06:18:16

A pénteki kora nyárias hangulatú időt követően hétvégén több helyen is záporok tarkíthatják az időjárást.

A hétvége közeledtével egyre inkább egy tőlünk délre, délnyugatra örvénylő mediterrán ciklon alakítja majd időjárásunkat, mely főként szombatra nedvesebb levegőt szállít fölénk, így több helyen is megnő a csapadék kialakulásának valószínűsége.

Pénteken délnyugat felől időnként már vastagabb felhők sodródnak fölénk, melyek gyakrabban takarják majd a napot. Északon, északkeleten számíthatunk a legtöbb napsütésre, itt azonban a délutáni órákban a magasra törő gomolyfelhőkből elszórtan záporeső, zivatar is kialakulhat. A mérsékelt légmozgás mellett délutánra csaknem kora nyárias magasságokba, helyenként 25 fok közelébe melegedhet a levegő. Estétől aztán egyre többfelé feltámad az északkeletire forduló szél.

Szombaton lesz a legtöbb felhő fölöttünk, hosszabb napos időszakok elsősorban északon, északnyugaton lehetnek. Napközben főként az ország déli felén, majd késő délutántól estétől előreláthatólag egyre inkább az Alföldön alakulhat ki eső, zápor, sőt délkeleten egy-egy zivatar sem zárható ki. Enyhe lesz a hajnal, a nappali felmelegedés viszont pár fokkal mérséklődik, délután 15 és 22 fok közötti értékeket mérhetünk, északon, északnyugaton lesz melegebb. A keleti, északkeleti szelet főként északon, északkeleten és délnyugaton kísérhetik ezen a napon élénk lökések.

Vasárnap kezdetben keleten alakulhat ki még csapadék, miközben nyugat felől egyre inkább csökken a felhőzet, a napsütés kerül túlsúlyba. Estefelé aztán a nyugati tájak fölé ismét vastagabb felhők érkezhetnek, melyekből a Dunántúl nyugati harmadán/felén újra kialakulhatnak záporok, sőt elsősorban az Alpokalján ekkor ismét megdörrenhet az ég. Marad a kellemes hőmérsékletű, tavaszi idő.

A jövő hét elején is folytatódhat a kellemesen meleg, ám kissé változékony, időnként záporokkal tarkított időjárás.

A sípszó után hagyjon üzenetet!

Facebook Twitter YouTube Instagram SoundCloud
Csamangó