Retro_Matiné
KORONA fm 100

Telefon: 78 KORONA
SMS: 30 2 KORONA
E-mail: info@koronaradio.hu

|

Segíthetek bal
Segíthetek jobb kicsi

Közlekedés, időjárás

Visszatér a meleg

Szerző: Korsós Éva, – 2013-11-07 07:45:03

Csütörtökön eleinte erősen felhős vagy borult lesz az ég, majd délnyugat felől felszakadozik, csökken a felhőzet, a legtöbb helyen kisüt a nap, délutánra akár 19 fok is lehet, szombaton pedig 20 fokig is felkúszhat a hőmérő higanyszála.



A legkevesebb napsütés az északkeleti határszélen várható. Eleinte elszórtan, majd délelőttől elsősorban az ország északkeleti harmadában fordulhat elő eső, zápor. A többnyire gyenge vagy mérsékelt nyugati, délnyugati szél helyenként megélénkül. A hőmérséklet délután többnyire 14 és 19 fok között alakul, de északkeleten kissé hűvösebb lehet. Késő este 5, 11 fok várható.

A főként délnyugaton előforduló ködfoltok délelőtt feloszlanak. Késő estétől az országban romlanak a látási viszonyok, több helyen valószínű ködképződés.

Pénteken változóan felhős, főként a reggeli, délelőtti órákban néhol ködös idő várható, csapadék nem valószínű. Helyenként megélénkül a délnyugati szél. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 3 és 9, a legmagasabb nappali hőmérséklet általában 13 és 19 fok között alakul.

Szombaton kezdetben változóan felhős, néhol ködös idő várható, majd beborul az ég, és délután nyugaton és északon már többfelé várható eső, zápor. A délnyugati, estefelé a Dunántúlon az északnyugati szél élénk, néhol erős lesz. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 6 és 11, a legmagasabb nappali hőmérséklet 14 és 20 fok között alakul.

Európában jelenleg csak az Ibériai-félszigeten és az Urál déli előterében alakítja magasnyomás az időjárást, arrafelé nagyobb területen tartósan derült az ég. Kontinensünk többi részén ezzel szemben ciklonok és frontjaik okoznak változékony, többnyire erősen felhős, sokfelé csapadékos időt. Általában a sokévi átlagnál melegebb van, ezért havazásról csak a Skandináv-félsziget északi részéről és Oroszország legészakibb tájairól érkezik jelentés, másutt az eső esik. A hőmérséklet csúcsértéke a Mediterráneumban többnyire 18, 24 fok között alakul, de Spanyolországban 28, 29 fok is előfordul. Az Alpoktól északra eső területen és a Brit-szigeteken 10 fok körüli hőmérséklet a jellemző, keletebbre zömmel 12, 22 fokot mérnek. Fagypont közelében csupán Európa legészakibb térségében marad a hőmérséklet.

(hir24)
A sípszó után hagyjon üzenetet!

Facebook Twitter YouTube Instagram SoundCloud
Csamangó