Retro_Matiné
KORONA fm 100

Telefon: 78 KORONA
SMS: 30 2 KORONA
E-mail: info@koronaradio.hu

|

Segíthetek bal
Segíthetek jobb kicsi

Magazin

Véget ért a VIII. Agrár Expo

Szerző: Füstös Éva, – 2017-04-12 01:00:00

Az április 8-9-én megrendezésre került VIII. Duna-Tisza közi Agrár Expo bizonyította a hazai termelők részvételével, hogy a Magyarországon készített minőségi élelmiszertermékek felveszik a versenyt az olykor több ezer kilométert utaztatott külföldivel. 140 termelő, több, mint 2500 termékét ismerhette meg a közönség.

A rendezvény tudatosította annak fontosságát, hogy a magyar termékek vásárlásával a magyar termelőket segítjük, akik itthon állítanak elő termékeket hazai munkaerővel. A magyar termékre költött pénz pedig hazánkban marad, amiből további hasznunk lehet. Hosszútávon így hozzájárulhatunk a hazai gazdaság fellendüléséhez.

Az expó megnyitóján Dr. Czerván György agrárgazdaságért felelős államtitkár, majd Dr. Viski József agrár-vidékfejlesztési programokért felelős helyettes államtitkár mondott köszöntőt. Font Sándor Országgyűlési Mezőgazdasági Bizottságának elnöke, az expo fővédnöke, majd Domonyi László, Kiskőrös város polgármestere köszöntötte az eseményre érkezőket. Az ünnepélyes megnyitót követően Dr. Czerván György agrár vidékfejlesztési államtitkártól friss információkat tudhattunk meg az agrárágazat aktuális kérdéseiről. Utána Domján Gergely, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Bács-Kiskun megyei elnöke a szervezet szolgáltatásairól nyújtott tájékoztatást. Végül Tóth Márta a Magyar Nemzeti Vidéki Hálózat Bács-Kiskun megyei területi felelőse „Pályázati lehetőségek az agrár és vidékfejlesztésben” címmel nyújtott ismertetőt.

A rendezvény első napján Stahl Judit konyhája kelt életre, két segítő közreműködésével. A finom illatok bejárták a Városi Sportcsarnokot.  Vasárnap délelőtt Párkányi Kolos bűvölte el bűvész műsorával a látogatókat, valamint délután Wolf Kati egyedülálló hangját élvezhette a nagyérdemű publikum.

A rendezvény színpadán emellett színes programok, hagyományőrző, folklór előadások szórakoztatták a közönséget. 


Facebook Twitter YouTube Instagram SoundCloud
Csamangó