Retro_Matiné
KORONA fm 100

Telefon: 78 KORONA
SMS: 30 2 KORONA
E-mail: info@koronaradio.hu

|

Segíthetek bal
Segíthetek jobb kicsi

Magazin

Vedd fel a kesztyűt a bőrkiszáradással szemben!

Szerző: Lukács Kata, – 2013-12-08 10:03:06

A téli szezonban, ahogy megy a fűtés, drasztikusan csökken a páratartalom az irodákban, lakásokban. A hipermarketekben kapható levegőpárásító készülékek sajnos csak maximum fél-egy százalékot képesek növelni a levegő páratartalmán. A legjobb megoldás az lenne, ha több kilónyi vizes ruhával teregetnéd körbe a lakást, de ezt ugye (szerencsére) csak ritkán tudod megvalósítani.


Íme néhány hatásos tipp otthoni bőrápolásra, amelyek segítségével felveheted a harcot a szárazság ellen és megóvhatod a bőröd a kiszáradás kellemetlen következményeitől!


1. Amire a modellek esküsznek: citrom és tejföl


- mosd meg az arcod alig langyos vízzel
- dörgöld át alaposan egy cikk citrommal, fél-egy percet hagyd rajta a bőrön, attól függően, mennyire csíp
- öblítsd le langyos vízzel
- az arcot (nyakat és dekoltázst is lehet) kend be vastagon magas zsírtartalmú tejföllel
- 10-15 perc után papírtörlővel tüntesd el a felesleget


Miért jó? Tökéletes bőrápolás házilag, természetes anyagokkal: a citrom bőrradírként funkcionál, eltünteti az elhalt hámsejteket, a száraz, hámló részeket kisimítja; a tejföl hidratál és nyugtat, rugalmassá, puhává teszi a bőrt.

2. Sütés, főzés, kézápolás

A hideg időszak az arc mellett a kezeket is rendkívüli módon megviseli, ezért fokozottan figyelj a hidratálására.

Az ünnepre való készülődés közben, akár a konyhában tüsténkedve is áldozhatsz néhány percet a szépség oltárán. Egy hölgy például karácsonyi süteménykészítésbe építette bele egyik kedvenc rituáléját: tepsi-kivajazás után a maradék vajat jó vastagon elkeni a kacsóin, fel egészen a könyökéig, és öt-tíz percig rajta hagyja (attól függően persze, hogy mennyi ideig melegszik be a sütő:). Konyhai törlőpapírral felitatja a felesleget, majd folytatja tovább a tüsténkedést.

Miért jó? A zsíradékban gazdag vaj valóságos gyógyírként hat a mosogatástól, hidegtől, szatyorcipeléstől kikészült kézbőrre.


3. Luxus a fürdőkádban

Az otthoni szépségkúra megkoronázása egy ellazító fürdő. Ehhez tudatosan sok időt vegyél igénybe, és lelkileg is készülj fel rá. Leginkább egy hétvégi nap alkalmas erre, de egy fárasztó munkanap után is csodálatos ellazulást nyújthat. Tegyél a fürdővizedbe egy kis fürdősót, vagy fürdőgolyót, és dobj fel egy maszkot.

A relaxáló fürdő közben hallgass zenét, tegyél a kád mellé füstölőket, mécseseket!

(evamagazin.hu)
A sípszó után hagyjon üzenetet!

Ezt olvastad már?

Immunerősítő teák télire


Facebook Twitter YouTube Instagram SoundCloud
Csamangó