Retro_Matiné
KORONA fm 100

Telefon: 78 KORONA
SMS: 30 2 KORONA
E-mail: info@koronaradio.hu

|

Segíthetek bal
Segíthetek jobb kicsi

Magazin

Immunerősítő teák télire

Szerző: Lukács Kata, – 2013-12-06 13:48:55

Télen ideje elkezdeni kicsit feltornászni az immunrendszert, hiszen, ahogy egyre hidegebb az idő, a megfázás kockázata is nagyobb lesz. Pláne a gyerekek veszélyeztetettek a hideg időben, ugyanis ők kevésbé elővigyázatosak, és még csoportba is járnak, ahol egymás között adják-veszik a bacilusokat, miközben játszanak.


A fekete tea polifenolokat és flavonoidokat tartalmaz, melyek harcolnak a betegségek ellen, ezért nagyon hatékony immunerősítő eszköz.

A borsmenta teája is tartalmaz flavonoidokat, emellett cseranyagokat is, így jó immunerősítő.

A bodzavirágból főzött tea jó fegyver a téli megbetegedéssel szemben, de a megfázás gyógyításában is hatékony, mivel izzasztó hatása van.


A gyömbértea a légúti megbetegedések ellen hatékony fegyver lehet, ugyanis csillapítja a köhögést. Légcsőhurut esetén kiváló választás.

A levendulatea élénkíti az immunrendszert, és csökkenti a gyulladást. Utóbbi hatása miatt egy esetleges mandulagyulladás kezelésében is hatékony segítség.


A csipkebogyótea C-vitaminban gazdag, ezért véd a nátha ellen. Fontos, hogy ne forró vízben áztasd ki, mert úgy elveszíti vitamintartalmát.

A pemetefűtea a téli hónapokban meghűlés ellen nagyon jó, és a hurutos köhögést is gyógyítja.

(femina.hu)

 

A sípszó után hagyjon üzenetet!

Facebook Twitter YouTube Instagram SoundCloud
Csamangó