Retro_Matiné
KORONA fm 100

Telefon: 78 KORONA
SMS: 30 2 KORONA
E-mail: info@koronaradio.hu

|

Segíthetek bal
Segíthetek jobb kicsi

Magazin

Vacsizz be te is - Készíts fűszeres körtés csirkét, sajttal

Szerző: Lukács Kata, – 2013-11-15 17:00:41

A szárnyasok nagyon jól működnek gyümölcsökkel összesütve. A körtét és almát borban kell megpárolni, majd a pirított csirkemell csíkokkal összeforgatni. Rozmaringgal fűszerezzük és sajttal szórjuk meg a tetejét.

Hozzávalók

1 csirkemellfilé vagy 6 csirke alsócomb filé
pár kanál olívaolaj

frissen őrölt bors
5 dkg vaj
2 db körte
2 db alma
1 ek juharszirup
1 ek apróra vágott rozmaringlevél (friss híján szárított)
10 dkg sajt
4 ek fehérborecet (vagy fehérbor)



Elkészítés

A csirkehúst vágd csíkokra, sózd-borsozd és pirítsd meg egy kevés olajon egy serpenyőben. A körtét és az almát kockázd fel, pirítsd meg őket egy kevés vajon, majd öntsd fel a borral vagy a borecettel, és főzd néhány percig. A gyümölcsöket forgasd össze a csirkehússal, a juharsziruppal és a rozmaringgal, tálalás előtt pedig morzsold rá a sajtot.

Tipp: Tálalhatod salátaágyon, párolt spárgával.

(bien.hu)
A sípszó után hagyjon üzenetet!

Facebook Twitter YouTube Instagram SoundCloud
Csamangó