Vacsizz be te is - Készíts fűszeres körtés csirkét, sajttal
Szerző: Lukács Kata, – 2013-11-15 17:00:41
A szárnyasok nagyon jól működnek gyümölcsökkel összesütve. A körtét és almát borban kell megpárolni, majd a pirított csirkemell csíkokkal összeforgatni. Rozmaringgal fűszerezzük és sajttal szórjuk meg a tetejét.
Hozzávalók
1 csirkemellfilé vagy 6 csirke alsócomb filé pár kanál olívaolaj só frissen őrölt bors 5 dkg vaj 2 db körte 2 db alma 1 ek juharszirup 1 ek apróra vágott rozmaringlevél (friss híján szárított) 10 dkg sajt 4 ek fehérborecet (vagy fehérbor)
Elkészítés
A csirkehúst vágd csíkokra, sózd-borsozd és pirítsd meg egy kevés olajon egy serpenyőben. A körtét és az almát kockázd fel, pirítsd meg őket egy kevés vajon, majd öntsd fel a borral vagy a borecettel, és főzd néhány percig. A gyümölcsöket forgasd össze a csirkehússal, a juharsziruppal és a rozmaringgal, tálalás előtt pedig morzsold rá a sajtot.
A sípszó után hagyjon üzenetet!