Retro_Matiné
KORONA fm 100

Telefon: 78 KORONA
SMS: 30 2 KORONA
E-mail: info@koronaradio.hu

|

Segíthetek bal
Segíthetek jobb kicsi

FM100-blog

MINDEN üzletnek BIZTOS NEM lesz időben pénztárgépe!

Szerző: Gábor János, – 2013-11-15 10:49:35

A mai Reggeli Gyors legkardinálisabb kérdése ez volt: január 1-től kinyitnak-e megszokott üzleteink? A felvetés több mint jogos, lévén annak ellenére sem feltétlenül lesz időben pénztárgépük, hogy minden ügyintézéshez - még ha utolsó pillanatban is - de időben hozzáláttak.

Ennek oka az, hogy a törvényhozó nem igazán mutat hajlandóságot a december 31-i határidő további kitolására, pedig egyre inkább biztosra vehető, hogy az online pénztárgépek forgalmazói addig el sem készülnek a sorozatgyártással; nemhogy a gépeket még el is juttassák a kereskedőknek, azok beköttessék, üzembe helyeztessék, sőt, urambocsá\': teszteljék...


Íme, az egyik legnépszerűbb típus - a Samsung fejlesztése

A probléma valós, a téma kényes - ezt mutatja az is, hogy aki vállalkozóként a fent leírt helyzetbe került, nem akart élőben beszélgetni róla. Vélemények záporoztak SMS-ben, telefonon, majd végül sikerült szakértőt is találnunk a témához. A MHz Számítástechnika és Pénztárgépszerviztől Csipes Viktor fogadta a kérdéseinket, és a beszélgetésből kitűnt: aggodalmaink a kalocsai kereskedők felé a legkevésbé sem alaptalanok. Gondok már az egyes gépek engedélyeztetése kapcsán akadt - egyes információk szerint ötből négy át sem ment a hivatali rostán. És akkor még csak hab a tortán, hogy a karácsonyi időszakban szinten lehetetlen a telepítés, beköttetés folyamata, ráadásul a december 31-i határidő lejártával az 50 ezer forintos támogatástól is eleshetnek a kereskedők. Részletek az alábbi médialejátszón!

A sípszó után hagyjon üzenetet!

Facebook Twitter YouTube Instagram SoundCloud
Csamangó