Retro_Matiné
KORONA fm 100

Telefon: 78 KORONA
SMS: 30 2 KORONA
E-mail: info@koronaradio.hu

|

Segíthetek bal
Segíthetek jobb kicsi

Helyi sport

TOPsport 2016-ból! Rájuk voltunk büszkék az óévben

Szerző: Mike Szilvia, – 2016-12-31 08:00:00

Az év vége a számvetések, értékelések, visszatekintések ideje. Ebben a blokkban összegyüjtöttük 2016 legnépszerűbb sporteseményeit. Azokat a híreket, sportsikereket, bajnokokat, akikre a legtöbben voltak kíváncsiak és akikre a legtöbben kattintottak a KORONAfm100 helyi sporthírei között.

Hirdetés

Hirdetés

Minden sportolónk eredményére büszkék vagyunk! Minden egyes cím és érem városunk hírnevét öregbíti! A következő listán összegyűjtöttük mindazon elért eredményeket, amelyekre az adott hónapban a legbüszkébbek voltak a KORONAfm100 hallgatói, vagy amely eseményre a legtöbben voltak kíváncsiak.

2016. január - A kapus vitte a prímet...

a Kalocsai KC női csapata a 2015-16-os bajnokság őszi felvonásában a nyolcadik helyén végzett. Kanalas Norbert, a lányok akkori edzője az eredményt az elvégzett munka tekintetében reálisnak tartotta. A tréner kiemelte mindazon játékosokat, akik az őszi szezon legjobbját hozták. Az edző elsőként emelte ki a KKC hálóőrét, Kiri Mónikát, aki állandó jó teljesítményével járult hozzá csapata sikeréhez. A pályán Bors Ramóna volt a csapat lelke, Bómancz Bianka, mint első számú átlövő lépett elő, Schuszter Dóri pedig kimagasló fejlődésével és kiváló edzésmunkájával hívta fel magára a figyelmet.

2016. február - Lemondott a KFC elnöksége

2016. február 29-én délelőtt szerkesztőségünk e-mailben kapta az információt a Kalocsai FC vezetőjétől, Borbély Gábortól, mely szerint ő maga és a teljes elnökség múlt pénteken azonnali hatállyal lemondott megbízatásáról. A rádiónkba érkezett közleményt teljes hosszában közzétettük.

 

2016. március - Fegyelmire készült egy kalocsai focista

2016. márciusában is a Kalocsai labdarúgáshoz volt köthető a "hónap híre". Bár, nem egy emlékezetes, KFC győzelemmel záródó mérkőzésről volt szó... Az MLSZ Bács-Kiskun Megyei Igazgatóságának Fegyelmi Bizottsága beidézte a Kalocsai FC egyik, ha nem legkiemelkedőbb játékosát, Kohány Balázst. Balázsnak egy, még március 13-án, a kiskőrösi meccsen történt incidens kapcsán kellett felelnie utólag, egy videó nyomán. Az eljárás végeredménye esetleges eltiltás is lehetett volna... A videó még a Kiskőrös-KFC találkozón készült, ahol egy ütközés után Balázs sárga lapos figyelmeztetést kapott, míg az ellenfél játékosát kiállították. A fegyelmin Balázst és a KFC-t Farkas Gábor képviselte, majd hozta haza a jó hírt: Balázst nem tiiltották el, ő is pályára lépett a tavasz talán legfontosabb mérkőzésén, a Kecskemét elleni hazai találkozón, ahol a végén 1-0-s kalocsai győzelem született.

 

2016 április - Megkerülték a Velencei tavat a Kalocsai Földön Futók

Hogy hány kilométer van a Földön Futók lábában 2016-ban? Hát, megsaccolni sem merjük :). De az biztos, hogy hóban, fagyban, tomboló kánikulában, síkságon, dombokon, vízparton róják a kilométereket. Áprillisban például a XI. Böllhoff Tóparti Futóparti Futópartin kerülték meg a Velencei tavat. Sportolóink között Somogyi Attila kerekesszékkel tette meg a 28 km-es távot. Kalocsáról több futóbarát is rajhoz állt, Posztobányi Zoltán futónagykövet mellett ott volt Huszty Béla, Komjáti-Lajkó Mónika, Feketéné Bagó Kata, Jáksó Vince, Mitykó Gergely, Molnár Péter, Peákné Ilona, Szabóné Barna Barbara, Gyóni Károly és Szeitz Tibor. A tóparti gyermekfutamon is futottak kalocsai apróságok, Peák Anna és Berta Somogyi Máté. Egy kalocsai futó azonban nem tartott barátaival, de meg is volt rá az oka. Hódi Zsuzsanna ugyanis egy nappal a velencei futás előtt Kecskeméten teljesítette a Vásárhelyi félmaratont. Zsuzsa 1 óra 45 perc 09 másodperc alatt futotta le a 21 km-t, ezzel az eredménnyel pedig a 4. legeredményesebb futó lett.

 

2016. május - Negyven sárkány száguldott a Vajason

Idén hatodik alkalommal várta a kalocsai és környékbeli "sárkány hajtókat" a városi GYIÖK a Kubikus Parkba. Általános iskolások, középiskolások és felnőttek harcoltak a vándorkupáért. Az utóbbi két alcsoportban. Idén 40 csapat regisztrált a "sárkány futamra", ahol nem, nem az anyósok vagy az otthoni házi sárkányok versenyeztek. Bár a szabály szerint hölgyeknek is helyet kell foglalniuk ilyenkor a hajóban. Idén a felnőtt kategóriában külön amatőr és profi futamot is indítottak, hogy a kezdő sárkány hajtóknak se vegyék el a kedvüket a kidolgozott testű sportoló versenyzők. Hogy kik végeztek a végén a TOP3-ban, arról Kovács Bertilla, kalocsai diákpolgármester mesélt a KORONAfm100-nak.

 

 

2016. június - EKA Diplomát szerzett a kalocsai Shihan

Piliscsabán az Európai Kyusho Akadémia ünnepségén adták át a kalocsai karate edzőnek, shihan Szűcs Zsoltnak a Kyusho Jitsu 2. danról szóló diplomáját. Szűcs Zsolt 1982-óta foglalkozik harcművészetekkel, Kyokushin karatéval melyben 5. dan fokozattal rendelkezik, de kevesen tudják, hogy 2005 óta tagja az Európai Kyusho Akadémiának, és azóta gyakorolja a Kyusho Jitsu-t, mely egy komplett rendszer, amely a test vitális pontjainak támadását foglalja magában. A kyusho elsajátításához nem kell végzett orvosnak lennünk, de tanulásával természetesen fontos anatómiai ismereteket is szerzünk. Aki elkezdi a kyushot tanulmányozni, az biztosan sokkal jobban meg fogja érteni saját stílusának, küzdőrendszerének mibenlétét.

 

2016. július - EB-aranyat szerzett Elekes Emes

Elekes Emese arany-, Szél Anna pedig ezüstérmet nyert a birkózók Stockholmban zajló kadét Európa-bajnokságán. A magyar szövetség csütörtöki tájékoztatása szerint a 65 kilós Elekes elképesztő magabiztossággal diadalmaskodott, ugyanis a döntőig úgy nyerte meg a négy meccsét, hogy egyetlen pontot sem csináltak ellene, miközben ő harminchármat szerzett. Az ESMTK színeiben birkózó kalocsai sportoló a fináléban olasz riválisát 3:0-s vezetésénél két vállra fektette. A kalocsai származású Elekes Emese az utóbbi két év világversenyein egyszer sem tudott oda érni a dobogó közelébe, most azonban nem csak megközelítette, hanem egyenesen a tetejére tört. Szó szerint leverte Európa 65 kilogrammos birkózóit. Török, spanyol, ukrán, fehérorosz, olasz… mi kell még?? Emese a nap folyamán 33 akciópontot ért el, kétszer győzött tussal.


 

2016. augusztus - Érem armadáért eveztek a kalocsaiak Mohácsra

Augusztus 20-21-én rendezték meg az 53. Nemzetközi Duna Kupát Mohácson, melyre – a hagyományoknak megfelelően- a Kalocsai SE evezősei a Dunán ereszkedtek le. A fiatalabb evezősök közül néhányan első alkalommal tették meg ezt a 70 km-es távot. A Duna Kupán Magyarország mellett Szerbia és Horvátország csapatai vettek részt, a 41 versenyszámból pedig 35-ben indult kalocsai versenyző. Eredmények ITT!

 

2016. szeptember - Egy kalocsai már biztosan lesz a Nemzeti Vágtán

Az ifjú Hajnal József már évek óta szereplője a vágta Kishuszár futamának és erre készül most is. A fiatal lovas Pörbölyön az ifjúsági kategória legjobbja lett, Pakson, az ügyességi versenyen második lett, míg Cegléden szintén a második legjobb eredményt tudhatta magának, amellyel még nem kapott kvalifikációs jogot a vágtára. Édesapja ids. Hajnal József Pakson ült nyeregbe, ahol ötödik lett. A lovas família hölgy tagja, azonban a Pakson szerzett 3. helye, valamint a Ceglédi előválogatón szerzett futamgyőzelme után már biztos szereplője lehet az idei versenynek. Így Hajnal Franciskának már biztosan szurkolhatunk az idei Nemzeti Vágtán. A végén Kalocsát a Hajnal és Baráti Kör Lovas Sport Egyesület két lovasa Hajnal Franciska valamint öccse, Joci képviselte. Franciska az előfutamban 5., míg Joci a Kishuszár vágtán 3-ként ért célba, így a döntőben már nem folytathatták a versenyt.

 

2016. október - Sport kategóriában lett aranyérmes a kalocsai FittLady

Budapesten rendezték meg a 14. Hegyvidéki Fitparádét, ahol az ország legjobb testű hölgyei és urai vonultak színpadra. Tavaly ez a verseny volt az első, amelyen, a kalocsai fitnesz oktató, Glaszta Andi debütált, és meg is nyerte a +35ös Fitt Ladyk csoportját. Andi azóta megjárta az Európa bajnokságot és idén ismét megmérettetett a Fitparádén, de már egy keményebb kategóriában. A csúcsformában lévő kalocsai Fitt Lady ismét a legjobbak között zárt, sőt idén is a mezőny legjobbja lett.

 

2016. november - Hat pontos hétvégét zárt a KKC!

Igazi győzelmi hétvégét zárt  november 20-án a Kalocsai KC. A Kolics János vezette lányok délelőtt 28-17-re verték a tiszakécskei Balogh Tészta csapatát, míg a Szvétek Balázs vezette ifjúsági gárdánk 17-21 arányban múlták felül az egyébként 4. helyen, előttük álló Mecsek Takarék utánpótlás együttesét.  A legnagyobb skalpot a KKC férfi csapata gyűjtötte be. Kolics János fiai a listavezető, eddig veretlen Mecseknádasd csapatát verte meg idegenben. A mieink „All in” mentek a nádasdiak ellen, és bár nem mi voltunk a meccs esélyesei, a végén diadalt ünnepelhetett a csapat és az őket kísérő szurkolók.

2016. december - Nyolcadszor, mégis először indul a Qualisport a Szahara ellen

Nyolcadszor rajtol az Africa Eco Race-en Kovács Miklós és gárdája, a Qualisport Racing: a magyar formáció az októberi Marokkó-ralin debütált új versenykamionnal, a csőrös kialakítású Scania Qualisport Torpedóval vesz részt az összecsapáson, amelynek ez lesz az első maratoni derbije. Szilveszter napján a hivatalos rajtceremóniát követően indul a hajóút Afrika partjai felé. A rajtnak otthont adó helyszín ezúttal is Monaco, az útvonal a hagyományoknak megfelelően „klasszikus Dakar”: a 12 szelektív szakaszból álló futam során a résztvevők átszelik Marokkót, Mauritániát, január 14-én pedig Szenegálban, a kultikus Rózsaszín tó partján érnek célba. Kovács Miklós és gárdája, a Qualisport Racing új versenykamionnal, a csőrös kialakítású Scania Qualisport Torpedóval vesz részt az összecsapáson, amelynek ez lesz az első maratoni derbije. Mikiék a 405-ös rajtszámmal vágnak bele a kihívásokba. HAJRÁ QUALISPORT! HAJRÁ TORPEDÓ!

 

 

Minden sportolónak gratulálunk! 2017-ben is legalább ilyen sikereket kívánunk!

 

A sípszó után hagyjon üzenetet!

Facebook Twitter YouTube Instagram SoundCloud
Csamangó