Retro_Matiné
KORONA fm 100

Telefon: 78 KORONA
SMS: 30 2 KORONA
E-mail: info@koronaradio.hu

|

Segíthetek bal
Segíthetek jobb kicsi

Helyi sport

BREKING! EB-aranyat szerzett Elekes Emes

Szerző: Mike Szilvia, forrás: nso.hu – 2016-07-22 07:45:01

Elekes Emese arany-, Szél Anna pedig ezüstérmet nyert a birkózók Stockholmban zajló kadét Európa-bajnokságán - tudtuk meg az nso.hu-tól.

Hirdetés

{NEWS_CONTENT_ADS}

Hirdetés

A magyar szövetség csütörtöki tájékoztatása szerint a 65 kilós Elekes elképesztő magabiztossággal diadalmaskodott, ugyanis a döntőig úgy nyerte meg a négy meccsét, hogy egyetlen pontot sem csináltak ellene, miközben ő harminchármat szerzett. Az ESMTK színeiben birkózó kalocsai sportoló a fináléban olasz riválisát 3:0-s vezetésénél két vállra fektette.

 

A kalocsai származású Elekes Emese az utóbbi két év világversenyein egyszer sem tudott oda érni a dobogó közelébe, most azonban nem csak megközelítette, hanem egyenesen a tetejére tört.

Szó szerint leverte Európa 65 kilogrammos birkózóit. Török, spanyol, ukrán, fehérorosz, olasz… mi kell még?? Emese a nap folyamán 33 akciópontot ért el, kétszer győzött tussal - írja facebook oldalán a Magyar Birkózó Szövetség.

Az 56 kilogrammos, még serdülő korosztályos Szél Anna négy technikai tusgyőzelemmel menetelt a fináléig, ahol az ukrán Alina Akobija megállította.

A magyarok már három éremnél tartanak a kontinensviadalon, mivel szerdán a szabadfogásúaknál Budai-Kovács Marcell (46 kg) bronzérmes lett. - írja az nso.hu.

 

A sípszó után hagyjon üzenetet!

Facebook Twitter YouTube Instagram SoundCloud
Csamangó