Retro_Matiné
KORONA fm 100

Telefon: 78 KORONA
SMS: 30 2 KORONA
E-mail: info@koronaradio.hu

|

Segíthetek bal
Segíthetek jobb kicsi

Helyi sport

Érem armadáért eveztek a kalocsaiak Mohácsra

Szerző: , – 2016-08-24 11:27:24

Augusztus 20-21-én rendezték meg az 53. Nemzetközi Duna Kupát Mohácson, melyre – a hagyományoknak megfelelően- a Kalocsai SE evezősei a Dunán ereszkedtek le. A fiatalabb evezősök közül néhányan első alkalommal tették meg ezt a 70 km-es távot. A Duna Kupán Magyarország mellett Szerbia és Horvátország csapatai vettek részt, a 41 versenyszámból pedig 35-ben indult kalocsai versenyző.

Hirdetés

Hirdetés

A szombati nap máris fényesen kezdődött. mert a női tanuló kétpárevezősök futamaiban a Takács Nikolett-Kellner Fanni kettős 1. helyet szerzett, a Ferencz Panna-Maticsek Lizett páros 2. helyen, míg Romsics Lili és Gombár Zsófia (Mohács) 4. helyen ért célba.

A női ifjúsági egypárevezősök között a serdülő László Kíra 4. helyen hajózott át a célvonalon.

A férfi felnőttek kormányos négyes mezőnyében indult az ifik alkotta Bocskor Tamás, Szalai Szilárd, Szalontai Patrik, Turi Péter és a kormányos Balog Csaba alkotta hajóegység, akik 2. helyen futottak be, így a dobogó második fokára állhattak.     

     

A férfi serdülő kettesek versenyében Szilágyi Ervin és Szilágyi Márk a 4. helyet érte el.

A mini futamokban taroltak a kalocsaiak: a 13 éves lányok futamaiban egy futamon belül Ferencz Panna 1., Maticsek Lizett 2., míg Kellner Fanni 3. helyezett lett. A 12 éves fiúk között Althammer Itván 1., Balogh Csaba 3. helyet szerzett.

A fiú tanuló kétpárevezősök futamában 1. helyen ért célba a Szalai Andor–Balog Gábor kettős.

Az egypárevezős serdülő fiúk versenyében Szilágyi Ervin 4. helyen, Szalai Andor 2. helyen, valamint Szilágyi Márk is 2. helyen futott át a célvonalon.

A női serdülő kétpárevezősök között a László Kíra-Takács Nikolett alkotta egység szintén 2. lett.

A férfi serdülő kormányos nélküli négyesek futamában Szilágyi Ervin, Szilágyi Márk és Markó Tibor egy szegedi sportolóval kiegészülve indult, ahol a 4. helyet sikerült elérniük.

A női ifjúsági négypárevezősök versenyében Palics-Szeged-Kalocsa versenyegyesülésben ülhetett hajóba László Kíra, akik megszerezték az előkelő 2. helyet.

A férfi felnőtt egypárevezősök között is megmérették magukat fiataljaink:

 Bocskor Tamás 3., Csamangó Richárd 4., Szalontai Patrik 3., míg Szalai Szilárd 2. helyet ért el.

Még mindig a férfi felnőtteknél maradva a kétpárevezősök között is indult egységünk:

a Bocskor Tamás-Szalontai Patrik kettős 3. helyen, a Szalai Szilárd-Turi Péter kettős pedig 2. helyen haladt át a célvonalon.              

Női felnőtt egypárevezőseink is rajthoz álltak (sajnos munkájuk miatt ritkán van lehetőségük versenyezni), s szép eredményt értek el: Kovács Renáta 3. helyet szerzett, míg Pekárdy Petra 4.-ként haladt át a célvonalon.

Felnőtt lányaink a négypárevezősök futamában is el tudtak indulni (kiegészülve két serdülő lánnyal), így a Kovács Renáta, Pekárdy Petra, László Kíra, Daka Zsófia (Szeged) alkotta hajóegység 2. helyen ért be. (Ebben a versenyszámban csak az első helyen befutó egységet díjazták az indulók kevés létszáma miatt.)

A nap záró eseménye mindig a nyolcasok versenyszáma, ami jelen esetben kuriózumnak számított. Kalocsán sajnos kevés evezős van, nem lehet nyolcas egységet felállítani. Szalai Szilárd lehetőséget kapott a velencei csapattól, hogy részt vegyen a nyolcas egységükben, ahol az ifjúsági nyolcasok versenyében 1. helyet értek el.

Az est másik különlegessége volt a férfi masters nyolcasok versenye, ahol Szeged, Velence, Mohács és Palics mellett a hajóegység tagja volt a kalocsai csapat edzője, Németh Zoltán is, akik nagy küzdelemmel, kevéssel lemaradva a mohácsi egység mögött 2. helyen futottak célba.

A vasárnap legalább annyira pörgős volt, mint a szombati, szerencsére kicsit mérséklődött a zavaró egyéb hajóforgalom.

A nap a minik versenyeivel indult, ahol a sportolók hozták a megszokott-elvárt eredményeket:

-          a 13 éves fiú kétpárevezős Althammer István-Balog Csaba páros 2. helyet ért el;

-          a 13 éves egypárevezősök között Althammer István 3. helyen, Balog Csaba 1. helyen futott be;

-          a 12 éves leány kétpárevezős Romsics Lili-Kunsági Virág páros 1. helyet szerzett;

-          a 12 éves egypárevezősök versenyében Romsics Lili 1. helyen, Kunsági Virág 2. helyen hajózott célba.

 

Tanuló kategóriában a női versenyszámokban egypárevezésben két 1. hely született Ferencz Panna és Romsics Lili jóvoltából, valamint két 2. hely Kellner Fanninak és Maticsek Lizettnek köszönhetően. Kormányos négypár egységben ült hajóba Ferencz Panna, Maticsek Lizett, Kellner Fanni, Takács Nikolett és a kormányos Balogh Csaba. Az egység magabiztosan vezette a futamot kb. háromnegyed távig, amikor sajnos balszerencse érte az egységet, az egyik lapát eltörött, így elvesztve a vezető pozíciót csak utolsóként értek célba.

A férfi versenyszámokban egypárevezésben 1. helyet szerzett Szalai Andor, míg Andor mögött kevéssel elmaradva Balog Gábor hajózott a célba 2.-ként. Kormányos négypár hajóegységben indult Szalai Andor, Balog Gábor, Althammer István, Balog Csaba és a kormányos Kunsági Virág, akik remek evezéssel megszerezték a 2. helyet.

 

A serdülő korcsoportban megrendezett versenyszámokban a nőknél egypárevezésben László Kíra és Takács Nikolett egyaránt 3. helyen végzett, míg a kormányos négypár egységben induló László Kíra, Takács Nikolett, Romsics Lili, Daka Zsófia (Szeged) és a kormányos Balog Csaba a 4. helyet érte el.

A fiúknál a kétpárevezős Szilágyi Márk-Szilágyi Ervin kettős a 4. helyen zárt, a kormányos négypárban induló Szilágyi Márk, Szilágyi Ervin, Markó Tibor, Szalai Andor és a kormányos Kunsági Virág alkotta egység sajnos csak 5. lett.  

 

Ifjúsági korcsoportú versenyszámokban a nőknél kétpárevezésben versenyegyesülésben indult  László Kíra (Kalocsa) és Daka Zsófia (Szeged), akik bár még csak serdülő lányik, mégis 2. helyet tudtak elérni.

A fiúknál egypárevezésben Bocskor Tamás érte el a legjobb eredményt, aki 3. helyen ért célba, míg Szalai Szilárd és Szalontai Patrik egyaránt 4. helyet, Csamangó Richárd 5. helyet ért el.  Kétpárevezésben szebb eredmény született, a Bocskor Tamás-Szalai Szilárd kettős 2. helyen hajózott be, a Szalontai Patrik-Csamangó Richárd kettős pedig 4. helyet érte el.

Felnőtt kategóriákban is születtek szép eredmények. A nőknél a kétpárevezős Kovács Renáta és Pekárdy Petra állt rajthoz, akik 3.-ként futottak be. A férfiaknál kormányos nélküli kettes egységekben álltak rajthoz fiataljaink. A Bocskor Tamás-Szalontai Patrik kettős 3. helyet szerzett, míg a Szalai Szilárd-Turi Péter alkotta hajóegység 2. helyen jutott dobogóra.

A versenysorozat záró eseményeként a férfi négypárevezősök és nyolcasok remek látványt nyújtva együtt álltak rajthoz, persze a versenyszámokat külön-külön díjazták.  Mindkét számban volt kalocsai érdekeltség, hiszen négypárban megmérette magát a Szalai Szilárd, Turi Péter, Bocskor Tamás és Csamangó Richárd alkotta egység, akiknek sikerült ezüstérmes helyet szerezni, míg a nyolcasok versenyében versenyegyesülés keretében ülhetett hajóba Szeged, Velence és Mohács mellett Szalontai Patrik. Az egység megszerezte az 1. helyet, így Patrik újabb aranyat hozott a kalocsai csapat számára.

A díjátadó ceremónián folyamatosan tapsolhattunk a kalocsaiaknak, hiszen szinte minden versenyszámban született érem, amiben indultak.

Az összesített pontversenyben Kalocsa maga mögé utasította nem csak a magyar, de a nemzetközi csapatokat is, így a sok érem átvétele után haza hozhatták a legtöbb pontot elérő egyesületnek járó Vándor Kupát is, melyet egy évig büszkén birtokol a Kalocsai SE Evezős Szakosztálya.    

A sípszó után hagyjon üzenetet!

Facebook Twitter YouTube Instagram SoundCloud
Csamangó