Retro_Matiné
KORONA fm 100

Telefon: 78 KORONA
SMS: 30 2 KORONA
E-mail: info@koronaradio.hu

|

Segíthetek bal
Segíthetek jobb kicsi

Helyi sport

GYORSHÍR! Lemondott a KFC elnöksége

Szerző: , – 2016-02-29 11:11:57

Néhány perccel ezelőtt szerkesztőségünk e-mailben kapta az információt a Kalocsai FC vezetőjétől, Borbély Gábortól, mely szerint ő maga és a teljes elnökség múlt pénteken azonnali hatállyal lemondott megbízatásáról. A rádiónkba érkezett közleményt teljes hosszában lejebb olvashatja.

Hirdetés

Hirdetés

"Sajtóközlemény

Ez úton tudatjuk Kalocsa város sportéletéért szurkoló, a futball sportot kedvelő közönségével, hogy a városi sportfinanszírozás tarthatatlan helyzete, valamint az önkormányzat részéről tapasztalt, az anyagi és erkölcsi megbecsülés terén visszalépést jelentő hozzáállása miatt a Kalocsai Futball Club elnökségének tizenegy tagja, köztük Borbély Gábor elnök péntek este azonnali hatállyal lemondott megbízatásáról.

Indokaink prózaiak: Fölháborítónak tartjuk Kalocsa Város sportjának a hagyományokhoz és az elért eredményekhez is méltatlan alulfinanszírozottságát.

Különösen igazságtalannak, sőt, jogtalannak is tartjuk azt az eljárást, amelynek során a KFC azért nem kapott év végi működési támogatást, mert – önkormányzati feladatot átvállalva – fejlesztette Kalocsa Város Sport- és Szabadidőközpontját. Úgy véljük, ezért nem büntetni, hanem elismerni kellett volna egyesületünket!

Szintén elfogadhatatlan számunkra az a tény, hogy – precedenst teremtve – bérleti díjat kértek a tömegsport rendezvényeinkre. Keserű tapasztalatunk, hogy ennek ellenére elmaradt a műfüves pályák karbantartása, ami a létesítmény hosszútávú állagmegóvását veszélyezteti, gyorsítva a pálya idővel járó elhasználódását, minőségének romlását.

Mindez az egyesület pillanatnyi gazdálkodását rendkívül hátrányosan érintette, de a közeljövőre nézve is szomorú üzenetet hordoz. A Kalocsai Futball Club elnökségének ugyanakkor egyöntetű a véleménye abban, hogy Kalocsán a sportot nem szükséges rosszként, hanem stratégiai ágazatként kell kezelni!

A KFC zökkenőmentes működése érdekében a klub napi ügyeit a rendkívüli tisztújításig ügyvezető státuszban viszi tovább az elnökség, az új tisztségviselők megválasztását pedig a non-profit szervezetekre vonatkozó törvényi változásokhoz igazodva, a lehető leghamarabb előkészíti.

Legvégül szeretnénk megköszönni mindazok támogatását, akik az elmúlt években mögöttünk álltak, segítettek bennünket a sikeres csapatépítésben, valamint az egyesület pénzügyi és szervezeti stabilitásának megteremtésében!

Külön köszönet azoknak, akik munkájukkal, tudásukkal hozzájárultak a Városi Sporttelepen elvégzett fejlesztési munkálatokhoz! Ezeknek köszönhetően Kalocsa városa egy megvilágított edzőpályával, három összenyitható műfüves pályával, fűnyíró traktorral, öntöző rendszerrel, 300 fős mobil lelátóval, valamint egy korszerű energetikai rendszerrel felújított öltöző- és kiszolgáló épületegyüttessel lett gazdagabb.

Elnökségünk annak reményében távozik most önként, hogy majdan – a klubbal és a város sportolóival valódi partnerként viselkedő városi vezetés támogatásával – a leendő elnökség is hasonló sikereket és eredményeket érhet el, amihez kitartást, erőt és egészséget kívánunk nekik jó előre, látatlanban is!

A KFC játékosainak és szurkolóinak, valamint városunk sportkedvelő közönségének pedig ez úton köszönjük a lelkes támogatást és a bizalmat, amellyel mostanáig kísérték munkánkat!

 

Kalocsa, 2016. február 26.

 

Tisztelettel:

                                                                                                                             Kalocsai Futball Club elnöksége"

A témával bővebben foglalkozunk vasárnapi, Turmix c. térségi magazinunkban!

 

A történtekről készített interjút Borbély Gáborral hamarosan teljes egészében meghallgathatja a KORONAfm100-on!

A sípszó után hagyjon üzenetet!

Facebook Twitter YouTube Instagram SoundCloud
Csamangó