Retro_Matiné
KORONA fm 100

Telefon: 78 KORONA
SMS: 30 2 KORONA
E-mail: info@koronaradio.hu

|

Segíthetek bal
Segíthetek jobb kicsi

Magazin

Többet gondolunk a Facebookra, mint a szexre

Szerző: Gábor János, – 2012-02-08 13:10:41

Apokalipszis most: egy németországi tanulmányból kiderült, többször merül fel az emberek igénye facebookozásra és egyéb szociális hálón való jelenlétre, mint a szexre.

Évtizedekig azzal a megállapítással idegesítették a tudósok az embereket, hogy a férfiak percenként, óránként, naponta hány ezerszer gondolnak a szexre. A nőknek azért volt ez nyomasztó, mert állandóan partnerük gondolataiból próbáltak olvasni - vajon rájuk gondolnak azokban a pillanatokban, vagy legjobb barátnőjükre, esetleg Pamela Anderson épp aktuális kiadására, a férfiakat meg azért, mert ha nekik nem jutott annyiszor eszükbe az entyem-pentyem, mint ahogy azt az agyturkászok kikötötték, akkor egy újabb elvárásnak nem feleltek meg ebben a teljesítmény-kényszeres világban.



Most végre vége a drukknak. Helyette itt a még szomorúbb valóság. Egy würzburgi kutatás 205, 18 és 85 év közötti nőnek és férfinak okostelefont nyomott a kezébe, majd hét napon át (14 órás nappalokkal számítva), naponta hét alkalommal jelenteniük kellett: mi hiányzott nekik a leginkább az utolsó fél órában. Rangsorolni kellett a vágyat, illetve azt is meg kellet adniuk, ki tudták-e váltani mással, ellenálltak vagy megadták magukat a kívánásnak. Az erdemény -  tádám:  az FB profil, a Twitter-fal és az e-mail fiók mindennél jobban lekötötte a figyelmét a kísérleti nyulaknak- számol be a Guardian.



A vágyak között szerepelt természetesen a szex, de a cigaretta, az alkohol, a vásárlás, az alvás és a munka, vagy épp annak ellenkezője a lustálkodás iránti igény is, de ezeknek mégis könnyebben ellenálltak az alanyok, mint a szociális médiának. Katasztrófa, de azért arra is van logikus magyarázat, hogy miért: sokkal egyszerűbb, gyorsabb és olcsóbb kielégíteni ezt - csak két-három klikk, mint lefeküdni - például munkaidő alatt. Akár egyedül, akár mással.

HVG
A sípszó után hagyjon üzenetet!

Facebook Twitter YouTube Instagram SoundCloud
Csamangó