Retro_Matiné
KORONA fm 100

Telefon: 78 KORONA
SMS: 30 2 KORONA
E-mail: info@koronaradio.hu

|

Segíthetek bal
Segíthetek jobb kicsi

Közlekedés, időjárás

Tetőzik a kánikula

Szerző: Korsós Éva, – 2013-06-19 16:07:19

A folytatásban sem mérséklődik, sőt, tetőzik a hőség, és az éjszakák is már csak a mélyebb völgyekben hoznak némi felfrissülést. Valamelyest enyhülést hoz a hétvége, azonban helyette fülledtség lesz jellemző.



Csütörtökön délelőtt a lényegében derült időben csak egy-két fátyolfelhő szűri a napsütést, csapadék nem várható. Délután általában kissé felhős, derült lesz az ég, igazi nyári kánikulára készülhetünk. Eleinte északkeleten, majd délnyugaton is lehet számítani gomolyosodásra, melyekből főként a hegységek közelében záporok, zivatarok fordulnak elő. Az általában gyenge, mérsékelt  déli, délkeleti szél az északnyugati megyékben megélénkül. Délután 32, 37 fok közé melegszik a levegő.

Pénteken csökken a hőség intenzitása, különösen a Dunántúlon, ahol pár fokkal már felfrissül a levegő. A késő délutáni, kora esti órákban keleten és délen hőzivatarok alakulhatnak ki. A változó irányú mérsékelt légmozgás mellett a legmagasabb nappali hőmérséklet 31, 36 fok között alakul.

Szombaton folyamatosan érkeznek a nedves légtömegek a Kárpát-medencébe. Fülledt, nyári idő várható. A nap során többször megnövekszik a gomolyfelhőzet és további záporok, zivatarok alakulnak ki. Északkeleten akár kiadós mennyiségű, 30 mm-t meghaladó csapadék is hullhat a délutáni, esti órákban. Változó irányú lesz a szél. 28, 33 fok között tetőzik a hőmérséklet.

Vasárnap a sok napsütés mellett sokfelé változékony idő várható. Főként keleten, északkeleten számíthatunk záporok, zivatarok kialakulására, néhol felhőszakadás, jégeső is lehet. Élénk lesz az északnyugati szél. Kora délután 25, 30 fok várható.

Hétfőn változóan felhős lesz az ég, folytatódik a fülledt idő. A több óra napsütés mellett sok helyen megnövekedhet a gomoylfelhőzet, melyből záporok, zivatarok kialakulása valószínű. Az északnyugati szél élénk lesz. 23, 28 fokra melegszik a levegő.

Kedden az ország nagy részén zavartalan napsütés várható, legfeljebb fátyol- illetve gomolyfelhőkkel, azonbnan keleten tartósan beborul az ég, itt többfelé kell esőre, záporra számítani. A késő délutáni, esti órákban nyugat felől újabb nedves légtömegek érkeznek és itt is egyre többfelé várható zápor. Megerősödik az északnyugati szél. 23, 28 fokra számíthatunk.

(idojaras)
A sípszó után hagyjon üzenetet!

Facebook Twitter YouTube Instagram SoundCloud
Csamangó