Telefon: 78 KORONA
SMS: 30 2 KORONA
E-mail: info@koronaradio.hu
Az osztrákok ugyanúgy magukénak tekintik a linzert, mint mi, magyarok és a walesiek. Azon viszont senki se vitatkozik, hogy az omlós, lekvárral összeragasztott, porcukorral megszórt tészta fantasztikus.
Hirdetés
Hirdetés
Lekváros linzerkarika
A tökéletes linzertészta
Hozzávalók 50 darabhoz:
40 dkg vaj
30 dkg rétesliszt
30 dkg finomliszt
20 dkg porcukor
4 tojássárga
2 evőkanál tejföl
6 evőkanál lekvár
Elkészítés:
Morzsold a szobahőmérsékletű vajat a lisztbe. Keverd hozzá a porcukrot, a tojássárgát és a tejfölt. Ha a tészta összeáll, formálj belőle cipót, majd tedd a hűtőbe legalább egy-két órára. Pihentetés után lisztezett deszkán nyújtsd 1 centi vastagra.
A tésztából körülbelül öt centis pogácsaszaggatóval szúrj ki köröket. A felének a közepét pedig szaggasd ki jóval kisebb formával. Rendezd a linzereket sütőpapírral bélelt tepsibe, és előmelegített sütőben, 180 fokon 10-15 perc alatt süsd világosbarnára. Ha kihűlnek, óvatosan szedd ki a tepsiből, és lekvárral ragaszd össze a kétféle tésztát. Tálalás előtt szórd meg porcukorral.
Jó étvágyat!
A sípszó után hagyjon üzenetet!