Retro_Matiné
KORONA fm 100

Telefon: 78 KORONA
SMS: 30 2 KORONA
E-mail: info@koronaradio.hu

|

Segíthetek bal
Segíthetek jobb kicsi

Közlekedés, időjárás

Tavaszias ünnep, aztán kemény fagy jön!

Szerző: Gábor János, – 2010-12-24 12:50:39

Szenteste napján eleinte borult lesz az ég, és többfelé várható eső, zápor, egy-egy zivatar, majd átmenetileg csökken a felhőzet és sokfelé előbújik a nap. Estétől dél felől újabb csapadéksáv érkezik. A déli, délkeleti szél megerősödik. Reggel 1 és 8, délután 8 és 16 fok közötti értékeket mérhetünk, a karácsonyi vacsorát a tavalyi enyheség után idén is tavaszias időben költhetjük el.

Karácsony első napján markáns időjárás-változás várható: borult lesz az ég, csak néha északnyugaton vékonyodhat el a felhőzet. Sokfelé várható kiadós mennyiségű eső, majd nyugat felől a beáramló hideg levegő hatására egyre többfelé havas eső, havazás váltja fel az addigi esőt. Viharossá fokozódik az északnyugati szél, főleg a Balaton és a Bakony térségében akár 100-120km/h-s lökések is előfordulhatnak! Vezessünk óvatosan! Reggel és délután is csak 1 és 8 fok között alakulhat a hőmérséklet, estétől aztán egyre többfelé fagyhat.

Karácsony második napján főleg nyugaton felszakadozhat a felhőzet, aztán marad az alapvetően borongós időjárás és szórványosan várható havazás, hózápor. Főleg keleten 1-5cm-es hó hullhat. Délután már csak 0 fok köré melegedhet a levegő. Továbbra is viharos lesz az északi szél, mely kisebb hófúvásokat képezhet.

Hétfőn az északnyugati területek kivételével többfelé lehet kisebb havazás, hószállingózás, 1-8cm-es friss hóval. A szél csak lassan mérséklődik, néhol még kisebb hófúvást okozhat.

A folytatás igazi fagyos telet ígér...

koponyeg.hu
A sípszó után hagyjon üzenetet!

Facebook Twitter YouTube Instagram SoundCloud
Csamangó