Retro_Matiné
KORONA fm 100

Telefon: 78 KORONA
SMS: 30 2 KORONA
E-mail: info@koronaradio.hu

|

Segíthetek bal
Segíthetek jobb kicsi

Közlekedés, időjárás

Szürke, szottyos, de enyhe téli idő lesz

Szerző: Gábor János, – 2011-12-02 07:23:07

Pénteken kettősség alakul ki időjárásunkban: reggel még országszerte marad a borongós, párás időjárás, majd a Dunántúlon fokozatosan felszakadozik, csökken a felhőzet, és legalább rövid időre kisüt a nap. Ezzel szemben a keleti, északkeleti tájakon egész nap marad a borult, párás idő, itt-ott szitálással. Nyugaton megerősödik a déli szél, máshol még gyenge marad a légmozgás. A hőmérséklet a fenti megosztottságnak megfelelően alakul: az ország borúsabb ÉK-i felén -1 és +4 fok között, az egyre derűsebbé váló nyugati területeken +9 fok körül alakulhat. Jelentősen javulnak a közlekedés feltételei.

Szombaton és vasárnap erősen felhős, vagy borult lesz az ég, inkább csak a déli tájakon várható némi napsütés. Északon többfelé, délen elszórtan várható eső, zápor. A déli szél megerősödik, néhol viharossá fokozódik, mellyel átmenetileg több fokkal enyhébb levegő érkezhet a Kárpát-medence térségébe, a maximumok néhol a 15 fokot is meghaladhatják majd.

Hétfőn aztán északnyugat felől markáns hidegfront érkezik, hatására ismét többfelé lehet eső, zápor, sőt, néhol egy-egy zivatar sem kizárt. A magasabban fekvő területeken pedig hózápor, jégdara zápor is előfordulhat. Mikuláskor gyakran erősen felhős lehet az ég, főleg északon hózápor is előfordulhat. A nyugati szél élénk lesz.

További kilátások - a következő két hét:
15 napos időjárás előrejelzés

koponyeg.hu
A sípszó után hagyjon üzenetet!

Facebook Twitter YouTube Instagram SoundCloud
Csamangó