Retro_Matiné
KORONA fm 100

Telefon: 78 KORONA
SMS: 30 2 KORONA
E-mail: info@koronaradio.hu

|

Segíthetek bal
Segíthetek jobb kicsi

Közlekedés, időjárás

Szombatig esernyős idő

Szerző: Korsós Éva, forrás:idokep – 2016-10-20 06:48:14

Szombatig gyakran szükség lesz az esernyőkre, esőkabátokra, több helyen jelentős mennyiségű csapadék hullhat.

A következő napok időjárását egy nyugat felől érkező légörvény határozza meg, szombatig sokfelé kell számítani ismétlődő esőre, záporokra.

Csütörtökre virradóra elsősorban az északi, északnyugati tájakon fordulhat elő kisebb csapadék, majd hajnaltól az ország északnyugati felén egyre többfelé elered az eső. Napközben eleinte főként az ország északnyugati felén várható csapadék, majd délutántól a középső, este már a keleti tájakon is számítani kell esőre, záporokra. Főként nyugaton, északnyugaton hullhat többfelé jelentős mennyiség.  A középső és déli tájakon élénk, helyenként erős lesz a délkeleti szél.

Megosztott lesz a hőmérséklet: a tartósan borongós, csapadékos, nyugati és északi tájakon helyenként 10 fok alatt maradnak a maximumok, ugyanakkor délen és keleten - ahol napsütésre is számítani lehet – akár 15-17 fok is lehet délután.

Pénteken is többfelé kell számítani ismétlődő esőre, záporokra, inkább csak rövid időszakokra bukkanhat elő a nap. A légmozgás nem lesz jelentős. A hajnal enyhe lesz, délután 9-15 fok várható. Estétől a csapadék súlypontja a keleti országrészre tevődik át, a keleti, északkeleti országrészben csak szombat délután áll el az eső. Ezeken a tájakon nagy területen hullhat jelentős, akár 15-20 millimétert meghaladó mennyiségű csapadék.

Szombat délután a keleti, északkeleti tájakon is megszűnik az eső, így október 23-án, nemzeti ünnepünkön a hideg, helyenként gyengén fagyos hajnalt követően már alapvetően száraz, változóan felhős-napos időre van kilátás, 12 és 16 fok közötti csúcshőmérséklettel. Szombaton az északnyugati, vasárnap a déli-délkeleti szél lehet élénk, elsősorban a Dunántúl északi felén.

A sípszó után hagyjon üzenetet!

Ezt olvastad már?

Útmutató a mézfogyasztáshoz


Facebook Twitter YouTube Instagram SoundCloud
Csamangó