Retro_Matiné
KORONA fm 100

Telefon: 78 KORONA
SMS: 30 2 KORONA
E-mail: info@koronaradio.hu

|

Segíthetek bal
Segíthetek jobb kicsi

Magazin

Szex és ebéd - vezetés közben!

Szerző: Gábor János, – 2010-06-04 12:42:54

Evett, telefonált vagy éppen szexelt ön már autóvezetés közben? Az emberek többsége ugyanis, nem félve a balesettől, az út helyett másra figyel a volán mögött. Bencsik Tamara (23), a Megasztár döntőse bevallotta, egyszer menet közben elégítette ki párját.


– Ádámmal éppen hazafelé mentünk, és ahogy néztem őt vezetés közben, nagyon megkívántam. Nagyon kellett vigyáznom, nehogy egy bukkanónál véletlenül megharapjam, de szerencsére nem történt semmi ilyesmi – mesélte az énekesnő, aki szerencsére baleset nélkül megúszta a több szempontból is izgalmas kalandot.

Az amerikai Jabra kommunikációs cég hat ország 1800 sofőrét faggatta vezetési szokásaikról, az eredmények még a szakembereket is megdöbbentették. A válaszokból kiderült az autósok 72 százaléka eszik és iszik vezetés közben. Ugyanilyen magas a telefonáló sofőrök száma is, akiknek csupán harmada hangosítja ki a hívást vagy használ fülhallgatót beszélgetés közben. Útközben az autósok 28 százaléka ír SMS-t, 12 százalékuk olvas vagy ír, a sietősebbek pedig az öltözködést és a sminkelést is a volán mögött ejtik meg.

– Az emberek harmada öltözik át menet közben, a hölgyek 12 százaléka pedig a sminkjét is a kocsiban készíti el. De nem ez a legmeglepőbb adat, a válaszadók 15 százaléka már szeretkezett kocsiban, vagy elégítette ki partnerét menet közben – sorolta az eredményeket Jonas Forsberg, a felmérést készítő cég tulajdonosának vezetője.

Magyarországon a KRESZ tilt minden olyan vezetés közbeni tevékenységet, ami elvonhatja a sofőr figyelmét. Az ORFK sajtóosztályának tájékoztatása szerint a kézben tartott telefon használata mellett se enni, se inni, se sminkelni sem szabad az autóban. Amennyiben valaki megszegi a szabályokat, 30 ezer forintra büntethető, ha közben balesetet is okoz, akár a jogsiját is elveszítheti. A tiltás ellenére hazánkban is sokan kockáztatnak.

Blikk

A sípszó után hagyjon üzenetet!

Facebook Twitter YouTube Instagram SoundCloud
Csamangó