Retro_Matiné
KORONA fm 100

Telefon: 78 KORONA
SMS: 30 2 KORONA
E-mail: info@koronaradio.hu

|

Segíthetek bal
Segíthetek jobb kicsi

Magazin

Szénszálból készül a luxuskád

Szerző: Gábor János, – 2011-09-23 13:10:03

Könnyűsége és elegáns formatervezése miatt Mennyei testnek nevezte el szénszálból készült fürdőkádját egy osztrák cég.

Formatervét huszonnégy pályázatból választották ki, az elkészítésénél használt technológiát pedig hét hónapig fejlesztették - a salzburgi Corpo Celeste vállalat komolyan vette első luxusterméke, a hasonló nevű fürdőszobai kád megalkotását. A nagy előkészületre a kád anyaga miatt volt szükség: szénszálat ugyan repülőgépek, autók és sok más ipari termék gyártásában már jó ideje használnak, fürdőszobai berendezés még nem készült belőle.


Alapanyaga tiszta szén
bornrich.com

Mint az anyagból készült más termékek, a kád könnyű és tartós, tovább marad benne melegen a fürdővíz, és a luxusautókon használt bevonatnak köszönhetően felülete a tisztítására használt kémiai anyagoknak is jobban ellenáll, mint hagyományos kádaké. A Corpo Celeste No.1 (a sorozat első, és eddig egyetlen darabja) 243 centiméter hosszú, 123 centiméter széles és 64 centiméter magas, űrtartalma 330 liter.

Az év végétől lesz kapható, évente csak 51 darab készül majd belőle, minden példányhoz az eredetiségét igazoló iratot adnak. Áráról egyelőre nincs információ. A cég a kád megjelenéséig hozzátartozó fürdőszobai kellékeket is készít majd.

deluxe.hu
A sípszó után hagyjon üzenetet!

Facebook Twitter YouTube Instagram SoundCloud
Csamangó