Retro_Matiné
KORONA fm 100

Telefon: 78 KORONA
SMS: 30 2 KORONA
E-mail: info@koronaradio.hu

|

Segíthetek bal
Segíthetek jobb kicsi

Közlekedés, időjárás

Sáros eső jöhet ma

Szerző: Korsós Éva, Hír24 – 2014-01-19 08:29:11

Vasárnap is folytatódik az enyhe idő, de késő délutántól nyugat felől csapadék érkezik, így nyugaton, délnyugaton záporok kialakulhatnak. A műholdas megfigyelések és a számítógépes előrejelzések szerint vasárnap afrikai eredetű homok érkezik Magyarország fölé, ez olyan sáros esőt hozhat, amilyenre tavaly május végén volt példa.

Többfelé megélénkül, helyenként megerősödik a délkeleti, keleti szél. Hajnalra foltokban pára, köd képződhet. Reggel 3 és 9 fok között alakul a hőmérséklet, délután 8-17 fok várható.

Hétfőn is marad a márciust idéző időjárás az ország nagy részén, az északi tájakon lesz hűvösebb az idő. Kezdetben még többfelé eshet, elsősorban északon, északkeleten. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 3 és 8, a legmagasabb nappali hőmérséklet általában 10 és 15 fok között alakul, de északkeleten ennél kissé hűvösebb is lehet.

Kedden egy hidegfront okozhat többfelé esőt, záporokat, pár fokkal csökkennek a maximumok, már csak kevés helyen emelkedhet 10 fok fölé a maximum-hőmérséklet. Az északnyugatira forduló szél a Dunántúlon megerősödhet. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 1 és 7, a legmagasabb nappali hőmérséklet általában 7 és 12 fok között alakul.

Szerdán már kevesebb helyen lehet csapadék eső, havas eső formájában, többfelé pedig szeles időre van kilátás. 2-8 fok közötti maximumok várhatók. Csütörtökön délnyugat felől újabb csapadékmező érheti el térségünket. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet +1 és -5, a legmagasabb nappali hőmérséklet általában -1 és +5 fok között várható.

A megerősödő déli szélben a szicíliai Palermóban 24 fokos meleget mértek szombaton. Az egész Balkánon szokatlanul meleg volt, Újvidéken közel 19 fokig emelkedett a hőmérő higanyszála.

A sípszó után hagyjon üzenetet!

Ezt olvastad már?

Mozgott a föld Nógrádban


Facebook Twitter YouTube Instagram SoundCloud
Csamangó