Retro_Matiné
KORONA fm 100

Telefon: 78 KORONA
SMS: 30 2 KORONA
E-mail: info@koronaradio.hu

|

Segíthetek bal
Segíthetek jobb kicsi

Magazin

Rekordadósok - több mint 1 milliárddal lógnak!

Szerző: Gábor János, – 2010-04-24 18:44:49

Az APEH 2010 első negyedévében 160 adózónál állapított meg jelentős összegű adóhiányt. A dobogó legfelső fokán - a bírságokat is beszámítva - 5 milliárd forinttal egy cég áll, míg a magánszemélyek közül a legnagyobb adótartozás 2,8 milliárd forint, amivel az ötödik helyezést lehetett "kiérdemelni". Egymilliárd forint feletti adótartozása 13 adózónak van, a "milliárdosok klubjába" három magánszemély is bekerült. Az adóhatóság negyedévente teszi közzé azon adózók adatait, akiknél jogerős határozatban jelentős adóhiányt állapított meg, és fizetési kötelezettségüket nem teljesítették határidőre.

A listára a magánszemélyek 10 millió forintot, más adózók 100 millió forintot meghaladó összegű adóhiány esetén kerülnek fel. A nagy adósok most közzétett listáján 105 vállalkozás és 55 magánszemély szerepel, a cégek legtöbbje felszámolás vagy végelszámolás alatt van.

A lista élén a budapesti székhelyű TETRAVENT Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. áll, a bírságokat is beleértve több mint 5 milliárd forint tartozással. A második legnagyobb adós a budapesti EURO-KONZORCIUM Út-Hídépítő, Kereskedelmi és Szolgáltató Zrt. "f.a.", 3,6 milliárd forinttal, a harmadik pedig az ugyancsak fővárosi székhelyű PILLÉR-2000 Építőipari Kft. "f.a." 3 milliárd forinttal.

A magánszemélyek közül a kiskőrösi illetőségű Lukács János tartozik a legnagyobb összeggel, a bírságokat is beleértve 2,8 milliárd forinttal, amivel sikerült az ötödik helyre felverekednie magát. Őt a győri Perjési Szabolcs követi 1,2 milliárd forinttal, majd a budapesti című Chen Ling, akitől ugyancsak a jogkövetkezményekkel együtt összesen 1,15 milliárd forintot követel az adóhatóság. A felsorolt magánszemélyeken kívül még a budapesti Poór Benedeknek van 200 millió forint feletti (206 millió forint) adótartozása, míg 100 millió forint feletti a nevesített adósokkal együtt összesen nyolc magánszemélynek.

(MTI)

A sípszó után hagyjon üzenetet!

Ezt olvastad már?

Védd az agyad - vörösborral!


Facebook Twitter YouTube Instagram SoundCloud
Csamangó