Retro_Matiné
KORONA fm 100

Telefon: 78 KORONA
SMS: 30 2 KORONA
E-mail: info@koronaradio.hu

|

Segíthetek bal
Segíthetek jobb kicsi

Magazin

Megtalálták a netfüggőség génjét

Szerző: Bneu Edina, – 2012-08-31 11:15:15

Egy német kutatócsoport a Journal of Addiction Medicine című szaklapban közölt tanulmányában azt állítja, olyan génmutációt talált, ami hajlamossá teszi az embert az internetfüggőség kialakítására. A CHRNA4 jelű gént eddig a nikotin feldolgozásáért felelős receptorok irányításával hozták összefüggésbe, és ezen keresztük a nikotinfüggőségre való hajlammal.



A kutatócsoport 264 rendszeres internethasználót vizsgált meg a genetikai kutatásban, a csoport egyik fele egészséges volt, a másik az internetfüggőség jeleit mutatta: saját bevallásuk szerint rosszul érzik magukat, ha nincsenek online, és megszállottan ragaszkodnak az internethez. A második csoportban látványosan magas volt a CHRNA4 gén egy speciális verziójának előfordulása, amit a kutatók a függőségre való hajlamért tettek felelőssé.
A kutatók meglepve tapasztalták, hogy a génváltozat gyakrabban fordul elő nőknél, holott az internetfüggőség tüneteit többször mutatják férfiak. A felfedezés még sok további kutatást igányel a jelenség teljes megértéséig, de a későbbiekben hatékonyabb leszoktató terápiák megalkotásához nyújthat segítséget mindenfajta lelki függőség esetén.
(index.hu)

A sípszó után hagyjon üzenetet!

Facebook Twitter YouTube Instagram SoundCloud
Csamangó