Retro_Matiné
KORONA fm 100

Telefon: 78 KORONA
SMS: 30 2 KORONA
E-mail: info@koronaradio.hu

|

Segíthetek bal
Segíthetek jobb kicsi

Közlekedés, időjárás

Marad a héten a nyári idő

Szerző: Korsós Éva, forrás:hvg – 2016-08-16 08:25:15

Marad a héten a nyári idő, de záporok, zivatarok tarkítják majd az időjárást. Hétvégére talán már lesz 30 fok is.

Kedden észak felől felszakadozik a felhőzet, és napközben a változóan felhős ég mellett több-kevesebb napsütésre mindenhol számíthatunk - közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ).

Kezdetben délen, délkeleten, napközben másutt is bárhol előfordulhat záporeső, de délután főként a Dunántúl nyugati, délnyugati területein zivatar is kialakulhat. Késő délután egyre vastagabb fátyolfelhőzet úszik be fölénk, késő este pedig északon helyenként újra előfordulhat zápor, zivatar. Jellemzően gyenge vagy mérsékelt marad a légmozgás.

A legmagasabb nappali hőmérséklet kedden 24 és 28 fok között alakul. Késő estére 16, 24 fokra hűl le a levegő.

Szerdán erősen felhős időre ébredhetünk és a nap első felében sokfelé, délután már inkább csak a déli, keleti tájakon alakulhatnak ki záporok, zivatarok - tette hozzá az idokep.hu meteorológiai portál. Észak felől felszakad, csökken a felhőzet, egyre többfelé kisüt a nap. Délután 20-28 fok között alakulnak a maximumok.

Csütörtökön és pénteken is gomolyfelhők zavarhatják a napsütést, melyekből elszórtan várható záporok, zivatarok kialakulása. Délutánonként 25 és 30 fok között alakul a hőmérséklet.

Szombaton északkeleten, keleten alakulhatnak ki még elszórtan kisebb záporok, esetleg zivatar. A légmozgás általában mérséklet marad, északnyugaton élénkülhet fel. Nyugaton friss lesz a hajnal, délután pedig 30 fok körüli maximumokra van kilátás.

A sípszó után hagyjon üzenetet!

Facebook Twitter YouTube Instagram SoundCloud
Csamangó