Retro_Matiné
KORONA fm 100

Telefon: 78 KORONA
SMS: 30 2 KORONA
E-mail: info@koronaradio.hu

|

Segíthetek bal
Segíthetek jobb kicsi

Magazin

Ma lenne 100 éves Frank Sinatra

Szerző: Karip Timi és Kovács.M. Dávid, index.hu – 2015-12-12 13:40:27

Ma lenne 100 éves Frank Sinatra, aki nem volt könnyű eset: híresen undok volt, igazi nőfaló hírében állt és a legnagyobb partyarcként tartották számon, a amaffiával való barátságról és a whiskey imádatáról nem is beszélve. 

Hirdetés 

Hirdetés 

Az énekes egy 1963-as, Playboynak adott interjúban nyíltan vállalta mániás depresszióját, Marilyn Monroe-nak halála előtt egy évvel még a kezét is megkérte, ám a szőke színésznő kikosarazta.

A bulimániás Sinatra egyébként nyughatatlan figura volt, munkájában is maximalista. Élete során négy feleséget, és afférjainak köszönhetően rajtuk kívül még jóval több nőt is elfogyasztott – az ipari mennyiségű whiskey-ről nem is beszélve.

Az FBI, a negyvenes évektől kezdve, közel öt évtizeden át megfigyelte, ami alatt csaknem 2500 oldalnyi feljegyzés készült róla. Ezt elsősorban az olasz maffiával való kapcsolatának köszönhette, Barátja volt például a hírhedt Pablo Escobar is. Talán az olasz maffia iránti vonzalmának köszönhetően lett híres kifogástalan stílusérzékéről, ami nemcsak a színpadon, hanem a magánéletében is tettenérhető volt. Úgy gondolta, hogy a szép holmikban való szereplés a közönség tiszteletét jelenti.

Sinatra századik születési évfordulójának hazai vonatkozása is van: a centenárium alkalmából a Magyar Posta piacra dobott egy az énekes előtt tisztelgő (200 forint névértékű) emlékbélyeget, amelyet azonban olyan borítékokon kínáltak, amelyeken nem a zenész, hanem a szintén kortárs Fred Astaire figurája látható, hiába olvasható alatta Sinatra neve, valamint születésének és halálának évszáma. A baki észrevétele után a még el nem kelt példányokat kivonták a forgalomból.

A Hang néven emlegetett énekes 1998 májusában kapott szívrohamot a Beverly Hills-i házuk melletti medence partján, ahol egy tolószékben üldögélt, majd felesége mellett, a kórházban halt meg 82 évesen. Utolsó szavai ezek voltak: “Vesztettem.” Halála másnapján az Empire State Building fényei kékre váltottak, a Las Vegas Strip elsötétült, és néhány percre a helyi kaszinók is elcsendesedtek.

A rajongva tisztelt sztárt egy doboz Camel, egy üveg Jack Daniel's, egy Zippo-öngyújtó és némi édesség társaságában temették el.

A sípszó után hagyjon üzenetet!

Facebook Twitter YouTube Instagram SoundCloud
Csamangó