Retro_Matiné
KORONA fm 100

Telefon: 78 KORONA
SMS: 30 2 KORONA
E-mail: info@koronaradio.hu

|

Segíthetek bal
Segíthetek jobb kicsi

Közlekedés, időjárás

Ma a nap süt, holnap hó is eshet

Szerző: Korsós Éva, forrás:hirado.hu – 2016-03-14 08:19:12

Lehűléssel, vegyes halmazállapotú csapadékkal köszönt ránk a nemzeti ünnep. A hét közepétől azonban újra melegszik napközben a levegő, csupán éjszaka kell majd fagyokra számítani.

Az országban többségében fagymentes maradt az idő éjszaka, csupán Nógrád és Heves megyében hűlt le jelentősen a levegő. A Nógrád megyei Zabarban -6 C fokot, míg a Balaton környékén 5,6 c fokot mértek hajnalban. Kora délelőtt a Dunántúl délnyugati felén is fokozatosan feloszlik a felhőzet, megszűnik a csapadék. Napközben így országszerte derült vagy gyengén felhős, száraz időben lesz részünk, csak késő délutántól érkezik egyre több fátyolfelhő északkelet felől.

Az északi, északkeleti szelet eleinte még többfelé kísérhetik erős, az Észak-Alföldön esetleg néhol viharos lökések, azonban délután jelentősen mérséklődik a légmozgás. A hőmérséklet délután 7 és 11 fok között valószínű. Késő estére 3 és 6 fok közé hűl le a levegő.

Március 15-én hajnaltól a változóan felhős déli országrészben is beborul az ég. Kora reggeltől kezdve észak felől egyre többfelé várható vegyes halmazállapotú csapadék: kezdetben többfelé havazás, havas eső, majd a hőmérséklet emelkedésével párhuzamosan fokozatosan mind inkább eső valószínű. Délutántól az északi megyékben szakadozottabbá válik a felhőtakaró, arrafelé a tartósabb csapadék megszűnik, de záporok, néhol hó- és jégdarazáporok továbbra is előfordulhatnak. Az északi, északnyugati szelet több helyen erős, a Dunántúlon néhol viharos lökések kísérik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -4 és +2, a legmagasabb nappali hőmérséklet 2 és 7 fok között alakul.

Szerdától újra szárazabb levegő éri el a térségünket. Egyre kevesebb helyen várható záporeső, illetve néhol hó- és jégdara, estére a leginkább felhős nyugati területeken is megszűnik a csapadék.

A hét második felében száraz, napos időre számíthatunk. A száraz levegőben azonban igen erőteljesen lehűl éjjel a levegő, hiszen a legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -6 és +1 fok között valószínű; a fagyzugos, északkeleti körzetekben számíthatunk a leghidegebbre, de az alföldi pusztákon is előfordulhat -3, -5 fokos fagy. A legmagasabb nappali hőmérséklet 9 és 13 fok között valószínű.

A sípszó után hagyjon üzenetet!

Ezt olvastad már?

Meghalt a Mágus


Facebook Twitter YouTube Instagram SoundCloud
Csamangó