Magazin
Lakj jól csípős birskörtés csirkével!
Szerző: Lukács Kata, – 2013-11-07 10:54:34
Csípős birskörtés csirke
Hozzávalók 4 főre
4 egész csirkecomb és 6 csirke szárny (egész feldarabolt csirkéből vagy tetszés szerinti bőrös csirkehúsból is készíthető)
1 üveg birskörte befőtt vagy 3-4 birskörtéből készült kompót
só
A csípős mázhoz:
0,5 dl étolaj
3-4 csilipaprika
1 tk őrölt pirospaprika
1 ek méz
1 gerezd zúzott fokhagyma
őrölt borskeverék
Elkészítés
A megtisztított csirkehúsokat besózzuk és bőrös felükkel felfelé, egy fedeles, sütőben használható edénybe fektetjük.
A csilipaprikák magjait és ereit eltávolítjuk, felaprítjuk, a máz többi hozzávalójával összekeverjük és bekenjük vele a csirkehúsokat.
A mázas csirkék közé helyezzük a birskörtedarabokat, és a befőtt levével felöntjük.
Előkészület: 15 perc
Sütés: 55 perc
A csirkehúst 200 fokra előmelegített sütőben, fedő alatt 30 percig sütjük, majd fedő nélkül további 20-25 percig, míg szép piros nem lesz.
15 perc pihentetés után tálaljuk.
sütési hőfok: 200°C
sütési mód: alul-felül sütés
(nosalty.hu)
A sípszó után hagyjon üzenetet!