1 csomag zöldséges penne 3 db padlizsán 0.5 dl olívaolaj 1 fej hagyma 4 gerezd fokhagyma 2 kisebb lilahagyma 4 szál zöldhagyma só darált bors 3 db paradicsom (lehéjazva és kimagozva) 1 citrom leve friss kakukkfű 15 dkg reszelt sajt olaj a sütéshez
Megtisztítjuk, és megmossuk a zöldségeket. Két padlizsánt megszurkálunk sűrűn villával, és sütőlapon 200 fokos sütőben 30- 40 percig sütjük. A maradék padlizsánt hosszában négyfelé vágjuk, majd a darabokat vékonyra szeleteljük. Sózzuk és pihentetjük 20 percig. Amikor levet engedett, leitatjuk, és bő forró olajban, több részletben aranyszínűre sütjük. Papírra téve leitatjuk.
Amikor a sütőben elkészült a padlizsán, kivesszük, megtisztítjuk.
Kevés olajon megfuttatjuk a finomra vágott hagymát, rátesszük a reszelt fokhagymát. Sózzuk, borsozzuk. Hozzáadjuk a tisztított padlizsán húsát, és 2-3 percig kevergetve összepároljuk. Turmixoljuk. A tésztát bő lobogó vízben megfőzzük, majd lecsepegtetjük, de nem mossuk le. Közben kevés olajon megfuttatjuk a szeletekre vágott lilahagymát, rátesszük a gorombára vágott zöldhagymát, és amikor összeesett, rátesszük a kakukkfüvet. Összeforgatjuk, hozzáadjuk a kis kockára vágott paradicsomot, és a padlizsánkrémet, citromlevet. Teszünk hozzá keveset a tészta főzőlevéből, majd összeforgatjuk a tésztával és a sült padlizsánnal. Tányérra vagy hőálló tálba tesszük, megszórjuk reszelt sajttal, és előmelegített 250 fokos sütőben 5 perc alatt rápirítjuk a sajtot, majd tálaljuk.
A sípszó után hagyjon üzenetet!