Retro_Matiné
KORONA fm 100

Telefon: 78 KORONA
SMS: 30 2 KORONA
E-mail: info@koronaradio.hu

|

Segíthetek bal
Segíthetek jobb kicsi

Magazin

Kóstolj bele a padlizsánkrémes hagymás tésztába!

Szerző: Lukács Kata, – 2013-11-11 11:48:39

Padlizsánkrémes hagymás tészta sajttal sütve

Hozzávalók:

    1 csomag zöldséges penne
    3 db padlizsán
    0.5 dl olívaolaj
    1 fej hagyma
    4 gerezd fokhagyma
    2 kisebb lilahagyma
    4 szál zöldhagyma
    só
    darált bors
    3 db paradicsom (lehéjazva és kimagozva)
    1 citrom leve
    friss kakukkfű
    15 dkg reszelt sajt
    olaj a sütéshez



Megtisztítjuk, és megmossuk a zöldségeket. Két padlizsánt megszurkálunk sűrűn villával, és sütőlapon 200 fokos sütőben 30- 40 percig sütjük. A maradék padlizsánt hosszában négyfelé vágjuk, majd a darabokat vékonyra szeleteljük. Sózzuk és pihentetjük 20 percig. Amikor levet engedett, leitatjuk, és bő forró olajban, több részletben aranyszínűre sütjük. Papírra téve leitatjuk.

Amikor a sütőben elkészült a padlizsán, kivesszük, megtisztítjuk.

Kevés olajon megfuttatjuk a finomra vágott hagymát, rátesszük a reszelt fokhagymát. Sózzuk, borsozzuk. Hozzáadjuk a tisztított padlizsán húsát, és 2-3 percig kevergetve összepároljuk. Turmixoljuk. A tésztát bő lobogó vízben megfőzzük, majd lecsepegtetjük, de nem mossuk le. Közben kevés olajon megfuttatjuk a szeletekre vágott lilahagymát, rátesszük a gorombára vágott zöldhagymát, és amikor összeesett, rátesszük a kakukkfüvet. Összeforgatjuk, hozzáadjuk a kis kockára vágott paradicsomot, és a padlizsánkrémet, citromlevet. Teszünk hozzá keveset a tészta főzőlevéből, majd összeforgatjuk a tésztával és a sült padlizsánnal. Tányérra vagy hőálló tálba tesszük, megszórjuk reszelt sajttal, és előmelegített 250 fokos sütőben 5 perc alatt rápirítjuk a sajtot, majd tálaljuk.

(nlcafe.hu)
A sípszó után hagyjon üzenetet!

Facebook Twitter YouTube Instagram SoundCloud
Csamangó