Retro_Matiné
KORONA fm 100

Telefon: 78 KORONA
SMS: 30 2 KORONA
E-mail: info@koronaradio.hu

|

Segíthetek bal
Segíthetek jobb kicsi

Magazin

7 laktató negatív kalóriás étel télre

Szerző: Lukács Kata, – 2013-11-11 11:21:23

A negatív kalóriatartalmú táplálék kifejezés félrevezető lehet: természetesen nem arról van szó, hogy az élelmiszer nem tartalmaz kalóriát. A negatív kalóriatartalmú zöldségek, gyümölcsök azonban olyan magas rosttartalommal bírnak, hogy megemésztésük a szervezet számára több energiába kerül, mint amennyit kinyer belőlük. Lapozd át az alábbi galériát, és ismerd meg néhány olyan negatív kalóriatartalmú táplálékot, mely télen is elérhető számodra.

Az alacsony kalóriatartalmú ananász ballasztanyagaival segít megtisztítani a bélcsatornát, és alaposan megdolgoztatja az emésztőszerveket.



Amellett, hogy a mandarin C-vitamin-tartalmának köszönhetően segíti a természetes zsírégető folyamatokat, a gyümölcsben található hatóanyagok képesek szabályozni az emésztést is: csökkentik a gyulladásokat, ezzel megszüntetik a puffadást.

A mangó gazdag béta-karotinban, magnéziumban és vasban, emellett rengeteg E-, A-, B1- és C-vitamint tartalmaz. A déligyümölcs csökkenti a vér koleszterinszintjét, rosttartalma pedig segíti az emésztést, felgyorsítja az anyagcserét.



Az alma magas rosttartalmával, illetve a benne található pektinnek köszönhetően segít kiegyensúlyozottá tenni az emésztést.

Magas C-vitamin-tartalmának köszönhetőn a kivi kiváló zsírégető gyümölcs. A benne található kálium vízhajtó hatású, a proleolitsav pedig csökkenti a vér koleszterinszintjét. Mivel negatív kalóriás, elvileg bármennyit fogyaszthatsz belőle, de magas gyümölcssavtartalma miatt jobb, ha mértéket tartasz.



A grépfrút egyik nagy előnye, hogy magas rosttartalma miatt  megduzzad az emésztőrendszerben, felgyorsítja az anyagcserét, és kisöpri a belekre tapadt salakanyagokat szervezetből. Ettől sokkal könnyebbnek érezheted magad, és a tápanyagok is gyorsabban szívódnak fel.

Tíz deka narancsban körülbelül 36 kalória van, ráadásul a közkedvelt déligyümölcs úgynevezett zsírégető enzimeket is tartalmaz, melyek támogatják fogyókúrát.

(femina.hu)
A sípszó után hagyjon üzenetet!

Facebook Twitter YouTube Instagram SoundCloud
Csamangó