Retro_Matiné
KORONA fm 100

Telefon: 78 KORONA
SMS: 30 2 KORONA
E-mail: info@koronaradio.hu

|

Segíthetek bal
Segíthetek jobb kicsi

Magazin

Kivetheti Hollywood: meleg a Hősök és a Star Trek sztárja

Szerző: Gábor János, – 2011-10-21 10:46:49

Máris elkezdődött a találgatás, hogy a minap a Margin Call c. új mozijának premierjén nagy vallomást tevő Zachary Quinto-t elfogadja-e az amerikai filmipar. A Hősök Sylarjaként híressé vált színész mostantól nyíltan vállalja, hogy meleg, és ezzel nyilván kockára tenné karrierjét, ha eddigi szerepeivel összeegyeztethetetlen lenne a személye, új megvilágításban. Az E!Online bennfentes újságírója, Leslie Gornstein ugyan megjegyzi, hogy a meleg színészeknek több lépcsőt kell megmászniuk egy-egy szerepért, de ez messze nem olyan gyakori, mint gondolnánk.



A kritikus példaként hoz fel olyan sztárokat, mint az azóta is szexistennőként aposztrofált, leszbikus szőke bombázó, Amber Heard (Zombieland, Rum napló), Ellen DeGeneres, sikert sikerre halmozó tévés műsorvezető, vagy Neil Patrick Harris (Így jártam anyátokkal), akiknek a legkevésbé sem akadályozta pályafutását a "coming out". A tény főleg az utóbbi kapcsán érdekes, ugyanis Harris sorozat-szerepe távolabb már nem is állhatna valódi személyiségétől, hiszen egy örökké csajozó, megrögzött agglegényt formál meg a szériában.



Gornstein egyszerűen elmagyarázza, hogy miért is veszik meg az emberek épp\' Neil-t, annak ellenére, hogy ellentmondásba keveredett a képernyőn betöltött szerepével. A lényeg, hogy a nézők már akkor szerették, amikor még nem tudták róla, hogy meleg, és nem is egy hagyományos "férfiisten-karakterként" néztek rá, hanem vicces barátként, akinek szinte bármit lehet. És esetükben jobb is, ha elszánják magukat a nagy bejelentésre, mert sokkal jobban jönnek ki belőle, mintha egy lesi fotó, vagy botrány buktatná le őket (gondoljunk csak a férfival nyilvános helyen szexbe keveredett George Michael-re).



Zachary-t egyébként a fentebb említett, sztárparádés Margin Call c. moziban láthatjuk legközelebb, amely a 2008-ban kitört gazdasági világválság első 24 órájában játszódik. A cselekmény az egyik legnagyobb amerikai befektetési bank kulcsfigurái körül bonyolódik, akiken állt, vagy bukott (mint kiderült: bukott) az egész. A színész ezen kívül még két filmben szerepel idén (Girl Walks Into a Bar, Számos pasas), és máris aláírt két 2012-ben készülő mozira. Az egyik a You Were Never Here c. thriller lesz, a másik pedig a Star Trek 2, amelyben újra megformálja Spock-ot.

A sípszó után hagyjon üzenetet!

Ezt olvastad már?

Ismét bilincsben Lindsay Lohan


Facebook Twitter YouTube Instagram SoundCloud
Csamangó