Retro_Matiné
KORONA fm 100

Telefon: 78 KORONA
SMS: 30 2 KORONA
E-mail: info@koronaradio.hu

|

Segíthetek bal
Segíthetek jobb kicsi

Magazin

Kis híjján kinyírta magát a spanyol herceg

Szerző: Gábor János, – 2012-04-12 08:01:06

Kísérteties, ami a spanyol királyi udvarban történik. Ötvenhat évvel azután, hogy I. János Károly véletlenül lelőtte testvérét, most az unoka lett kis híján áldozat. Felipe Juan Froilan, vagy ahogy a spanyol lapok előszeretettel emlegetik, Froilan alig 13 éves. I. János Károly spanyol király unokája a minap lőtt sérüléssel került kórházba - először a Soriában található Santa Barbara Kórházba, majd nem sokkal később átszállították egy madridi magánklinikára, és ott kisebb műtéten esett át.

Froilan ugyanis saját lábába lőtt egy 36-os kaliberű fegyverrel. A királyi unoka a családi farmon állítólag lőgyakorlaton vett részt, amikor séta közben véletlenül elsült a fegyvere. A golyó a jobb lábát találta el, a herceget azonnal kórházba szállították. A soriai kórházban kitisztították a sebét, de a műtétre már a madridi Quiron magánklinikán került sor. Itt látogatták meg nagynénje, nagybátjya és unokatestvérei.


Letizia hercegnő meglátogatja unokaöccsét
(fotó: MTI/EPA)

A spanyol törvények értelmében 14 éven aluli gyermek kezébe nem kerülhet fegyver, így - királyi származás ide vagy oda - a bíróság akár 6000 eurós bírsággal is sújthatja az édesapát. Froilan állapotáról egyelőre nincs hír, de valószínűsíthető, hogy szerencsére csak kisebb balesetről van szó.

A spanyol királyi családot mindazonáltal meglehetősen megrázták a történtek, hiszen 56 évvel ezelőtt, szinte hónapra pontosan ilyentájt, 1956 márciusában az akkor még 18 éves János Károly kezében is véletlenül sült el a fegyver. Csakhogy a golyó killtotta az öccse életét. János Károly kizárólag saját magát hibáztatta 14 éves öccse haláláért, és a mai napig nem tudta megbocsátani magának a történteket. Florian szülei -  I. János legidősebb lánya, Elena infánsnő és Jaime de Marichalar bankár - két évvel ezelőtt bontották fel házasságukat, a válási procedúrára nemrégiben került pont.  A kis herceg az ötödik a spanyol trónöröklési rendben.

hirado.hu
A sípszó után hagyjon üzenetet!

Facebook Twitter YouTube Instagram SoundCloud
Csamangó