Retro_Matiné
KORONA fm 100

Telefon: 78 KORONA
SMS: 30 2 KORONA
E-mail: info@koronaradio.hu

|

Segíthetek bal
Segíthetek jobb kicsi

Közlekedés, időjárás

Kemény fagy után hirtelen enyhülés jön!

Szerző: Gábor János, – 2011-01-03 08:52:59

Hétfőn nyugaton változóan felhős lesz az ég, több órára a nap is előbújhat; ezzel szemben a keleti országrészben tartósan párás, borult időre van kilátás, néhol zúzmarával. Hószállingózás is inkább a keleti megyékben fordulhat elő. Reggel -12 és -2, délután -5 és 0 fok között alakulhat a hőmérséklet. Hidegfronti hatás várható, a kezdetben még erős lökésekkel kísért északnyugati szél délutánra mérséklődik.

Kedden és szerdán is megmarad e kettősség: északkeleten tartósan ködös, borult idő valószínű zúzmara-lerakódással, hószállingózással, míg nyugaton ki-kisüthet a nap. Újra keményít a tél, erősödik a fagy: reggelente -16 és -8, délutánonként -8 és 0 fok közötti értékeket mérhetünk.

Csütörtökön, vízkereszt napján megerősödik a déli szél, mellyel több fokkal enyhébb levegő érkezik, jelentős enyhülés kezdődik. Északnyugat, nyugat felől megnövekszik a felhőzet, ám csapadék csak északon alakulhat ki, még havazás formájában. "Ha vízkeresztkor megcsordul az eszterhéj, az íziket rakjátok el, mert hosszú lesz a tél" - tartja a népi meteorológia.

Péntektől aztán tovább melegedhet a levegő, északkeleten is egyre inkább ónos eső, majd eső fordulhat elő. A csúcsértékek a +10 fokot is elérhetik, és átmenetileg megszűnhetnek az éjszakai fagyok...

koponyeg.hu
A sípszó után hagyjon üzenetet!

Facebook Twitter YouTube Instagram SoundCloud
Csamangó