Telefon: 78 KORONA
SMS: 30 2 KORONA
E-mail: info@koronaradio.hu
Mézes gabona pehely
Hozzávalók / 4 adag
10 dkg kukoricapehely
10 dkg zabpehely
20 dkg fahéjas gabonapehely
6-8 dkg durvára vágott dió
6-8 dkg mazsola
8 dkg méz
5 dkg vaj
Elkészítés menete:
A sütőt előmelegítjük.
Egy nagy tepsit sütőpapírral kibélelünk.
A száraz hozzávalókat (pelyhek, dió, mazsola) egy tálba tesszük és jól összekeverjük.
A mézet és vajat együtt felolvasztjuk és ráöntjük a pelyhek keverékére, jól elkeverjük, hogy mindenhová jusson.
A sütőpapírral bélelt tepsire öntjük, elegyengetjük és betesszük sütni 20-25 percig, közben többször megkeverjük akkor, amikor a gabonapelyhek kezdenek aranysárgává válni.
Sütés után kihűtjük, kézzel átkeverjük, hogy az összeragadt részek szétváljanak és egy jól záródó üvegbe tesszük.
A sípszó után hagyjon üzenetet!