Retro_Matiné
KORONA fm 100

Telefon: 78 KORONA
SMS: 30 2 KORONA
E-mail: info@koronaradio.hu

|

Segíthetek bal
Segíthetek jobb kicsi

Magazin

Kellog szülinapján felbuzdulva-kóstold meg a Mézes gabonapelyhet házilag!

Szerző: Lukács Kata, nosalty.hu – 2014-02-26 11:16:09


Mézes gabona pehely

Hozzávalók / 4 adag


10 dkg kukoricapehely
10 dkg zabpehely
20 dkg fahéjas gabonapehely
6-8 dkg durvára vágott dió
6-8 dkg mazsola
8 dkg méz
5 dkg vaj

Elkészítés menete:


A sütőt előmelegítjük.


Egy nagy tepsit sütőpapírral kibélelünk.


A száraz hozzávalókat (pelyhek, dió, mazsola) egy tálba tesszük és jól összekeverjük.


A mézet és vajat együtt felolvasztjuk és ráöntjük a pelyhek keverékére, jól elkeverjük, hogy mindenhová jusson.

A sütőpapírral bélelt tepsire öntjük, elegyengetjük és betesszük sütni 20-25 percig, közben többször megkeverjük akkor, amikor a gabonapelyhek kezdenek aranysárgává válni.


Sütés után kihűtjük, kézzel átkeverjük, hogy az összeragadt részek szétváljanak és egy jól záródó üvegbe tesszük.

A sípszó után hagyjon üzenetet!

Facebook Twitter YouTube Instagram SoundCloud
Csamangó