Retro_Matiné
KORONA fm 100

Telefon: 78 KORONA
SMS: 30 2 KORONA
E-mail: info@koronaradio.hu

|

Segíthetek bal
Segíthetek jobb kicsi

Magazin

Ínycsiklandozó reggelik...

Szerző: Lukács Kata, – 2013-11-02 08:19:39

Baconös szendvics

Bacon, tojás és sajt – ez a hagyományos angolszász reggeli szendvics alapja. Menet közben is fogyasztható ételt kapsz, ha a szalonnaszeleteket félbe vágod, hiszen így nem fognak kilógni. Zsömle vagy kenyér helyett bátran használj croissant-t vagy bármilyen nyálcsorgató péksüteményt!



Zöldséges rántotta

Két tojásból bőven elég rántottát csinálni reggelire, pláne, ha az egészet felturbózod zöldségekkel. A szokásos módon piríts meg egy kevéske hagymát (ez a szagát is tökéletes elveszi), majd dobj rá apróra vágott paradicsomot, paprikát. A felvert és sóval, borssal ízesített tojásokat öntsd rá a zöldségekre és süsd át. A rántotta mellé kínálj felkarikázott uborkát, valamint sajtkrémmel megkent, sonkás abonettet.

Strata

Ez az amerikai rétegelt tésztaétel kenyeret, sajtot, sonkát, gombát, paprikát, hagymát, tejet és tojást is tartalmaz. Az alap masszát érdemes már két nappal hamarabb elkészíteni, hogy az ízek összeérjenek. A fogás másik neve a kenyérpuding, de sokak szerint a quiche-re is hasonlít. Vigyázat, függőséget okoz! A reggeli elkészítésénél tartsd szem előtt, hogy ennek az étkezésnek érdemes minél több fehérjét és rostot tartalmaznia. Így gondoskodhatsz a délig tartó energiáról, illetve a megfelelő emésztésről.

(bien.hu)


A sípszó után hagyjon üzenetet!

Facebook Twitter YouTube Instagram SoundCloud
Csamangó