Édességből soha nem elég-készíts csokis mogyórós kekszet!
Szerző: Lukács Kata, – 2013-12-06 13:38:31
A nagy adventi készülődés közepette jól jöhet egy pikk-pakk elkészülő kekszrecept, amiből rágcsálhatunk a reggeli/délutáni kávé mellé egy-két darabot. Mi most egy klasszikus ízesítésűt, csokis-mogyorósat mutatunk.
Hozzávalók kb. 25 darabhoz:
100 g étcsokoládé apróra vágva 200 g liszt 80 g cukor 100 g mogyorókrém (mogyorónugát vagy Nutella, de finom sós mogyoróvajjal is) 2 tojássárgája 100 g puha vaj egy csipet só (ha sós mogyoróvajat használunk, akkor nem kell plusz só) 1 tk. sütőpor
Bevonáshoz (kihagyható):
150-200 g étcsokoládé
1. A keksz összes hozzávalóját kézzel alaposan összegyúrjuk.
2. Kézzel diónyinál kicsit nagyobb golyókat formázunk a keksztésztából, majd koronggá lapítva sütőpapírral bélelt tepsire tesszük.
3. 180°C-ra előmelegített sütőben kb. 10-12 perc alatt megsütjük. Ha kész, hagyjuk a tepsin kihűlni.
4. Ha szeretnénk egy kis extra csokit még a kekszekre, vonjuk be az aljukat egy réteg csokoládéval! A bevonáshoz a csokoládé egynegyed részét apróra vágjuk. A többi csokoládét vízgőz fölött vagy mikrohullámú sütőben megolvasztjuk, és hozzákeverjük az apróra vágott csokoládét. Ebben megmártjuk sorban a kekszek alját. A frissen mártott kekszeket sütőpapírral bélelt tálcára sorakoztatjuk, és kb. fél órára hűtő
A sípszó után hagyjon üzenetet!