Retro_Matiné
KORONA fm 100

Telefon: 78 KORONA
SMS: 30 2 KORONA
E-mail: info@koronaradio.hu

|

Segíthetek bal
Segíthetek jobb kicsi

Magazin

Édességből soha nem elég-készíts csokis mogyórós kekszet!

Szerző: Lukács Kata, – 2013-12-06 13:38:31

A nagy adventi készülődés közepette jól jöhet egy pikk-pakk elkészülő kekszrecept, amiből rágcsálhatunk a reggeli/délutáni kávé mellé egy-két darabot. Mi most egy klasszikus ízesítésűt, csokis-mogyorósat mutatunk.


Hozzávalók kb. 25 darabhoz:

100 g étcsokoládé apróra vágva
200 g liszt
80 g cukor
100 g mogyorókrém (mogyorónugát vagy Nutella, de finom sós mogyoróvajjal is)
2 tojássárgája
100 g puha vaj
egy csipet só (ha sós mogyoróvajat használunk, akkor nem kell plusz só)
1 tk. sütőpor

Bevonáshoz (kihagyható):

150-200 g étcsokoládé



1. A keksz összes hozzávalóját kézzel alaposan összegyúrjuk.

2. Kézzel diónyinál kicsit nagyobb golyókat formázunk a keksztésztából, majd koronggá lapítva sütőpapírral bélelt tepsire tesszük.

3. 180°C-ra előmelegített sütőben kb. 10-12 perc alatt megsütjük. Ha kész, hagyjuk a tepsin kihűlni.

4. Ha szeretnénk egy kis extra csokit még a kekszekre, vonjuk be az aljukat egy réteg csokoládéval! A bevonáshoz a csokoládé egynegyed részét apróra vágjuk. A többi csokoládét vízgőz fölött vagy mikrohullámú sütőben megolvasztjuk, és hozzákeverjük az apróra vágott csokoládét. Ebben megmártjuk sorban a kekszek alját. A frissen mártott kekszeket sütőpapírral bélelt tálcára sorakoztatjuk, és kb. fél órára hűtő

(divany.hu)
A sípszó után hagyjon üzenetet!

Ezt olvastad már?

Meghalt Nelson Mandela


Facebook Twitter YouTube Instagram SoundCloud
Csamangó