Retro_Matiné
KORONA fm 100

Telefon: 78 KORONA
SMS: 30 2 KORONA
E-mail: info@koronaradio.hu

|

Segíthetek bal
Segíthetek jobb kicsi

Magazin

Íme a világ legcsendesebb helye. Ön meddig bírná?

Szerző: Bneu Edina, – 2012-04-05 13:30:49

Az Egyesült Államokban hozták létre azt a szobát, mely a világ legcsendesebb helyének rekordját tartja. Eddig 45 percet bírtak ki benne legtovább.


Gyomorműködés, tüdő- és szívhangok. Nem kell hozzá EKG, hogy mindezeket meghallgassuk. Akik voltak már benne, azt mondják, meghallották saját bensőjüket. Az Egyesült Államokbeli Dél-Minnesotában hozták létre a kamrát, mely 99,9 százalékban hangszigetelt, és a Guiness is jegyzi mint a világ legcsendesebb helyét. A szoba laboratóriumként funkcionál, a NASA például asztronautákat küld be, hogy tesztelje állóképességüket, a Harley Davidson pedig motorjainak hangkibocsátását ellenőrizte odabent. A kamra üzemeletője harminc percnél nem bír ki többet, egy újságíró tartja a rekordot: 45 percig volt bezárva teljes sötétségben a száz centi vastag, üveggyapot, acél és betonfalak közé - írja a Daily Mail.

A kamra létrehozója Steven Orfield így írja le az élményt: "Ha csend van, akkor a fülünk alkalmazkodik. Minél csendesebb a szoba, annál több mindenre leszünk figyelmesek. Ebben a kamrában mi válunk hanggá".

(hvg.hu)

 

 

A sípszó után hagyjon üzenetet!

Facebook Twitter YouTube Instagram SoundCloud
Csamangó