Retro_Matiné
KORONA fm 100

Telefon: 78 KORONA
SMS: 30 2 KORONA
E-mail: info@koronaradio.hu

|

Segíthetek bal
Segíthetek jobb kicsi

Magazin

109.000.000.000 $ - ennyit ér a Facebook!

Szerző: Gábor János, – 2012-04-05 09:03:15

A vállalat közel 5 milliárd dolláros IPO-ra készül, amely minden idők legnagyobb internetes részvénykibocsátása lehet. A másodlagos piacon már eddig is kereskedtek a vállalat részvényeivel, a SecondMarket-en 43,5 dollárt adtak egy részvényért, ez alapján a Facebook teljes értéke elérheti a 109 milliárd dollárt - írta a CNBC. Azt egyelőre nem lehet tudni, hogy milyen volumenben kötöttek utoljára a Facebook részvényekben, iparági szakértők szerint akár több tízezer részvény is gazdát cserélhetett.



A SecondMarket egyik legnagyobb versenytársa, a Sharespost múlt héten még azt az információt tette közzé, hogy az utolsó Facebook aukción 44,1 dolláros áron cserélt gazdát 150 ezer darabnyi Facebook részvény, ez alapján a társaság közel 103 milliárd dollárt érne.

Múlt heti információk alapján leállította a Facebook a kereskedést a részvényeivel az olyan másodlagos piacokon, mint a SharesPost, amelyek a magánkézben lévő vállalatok részvényei számára biztosítanak piacot. A vállalat már az elsődleges részvénykibocsátásához készíti elő a terepet, amire a tervez szerint május elején kerül sor. A hírek szerint a Deutsche Bank, a Credit Suisse és a Citigroup is a jegyzési garanciát vállaló bankok közé kerülhet.

napi.hu
A sípszó után hagyjon üzenetet!

Facebook Twitter YouTube Instagram SoundCloud
Csamangó