Telefon: 78 KORONA
SMS: 30 2 KORONA
E-mail: info@koronaradio.hu
Ha idén a sonka, tojás, kalács kombináció helyett valamit újítanál a húsvéti menüsoron akkor készítsd el és fogyaszd egészséggel a Falafelt svéd gombasalátával körítve.
Hirdetés
Hirdetés
Falfel
hozzávalók / 6 adag
A falafelhez
50 dkg csicseriborsó
0.5 fej fokhagyma
1 csokor petrezselyem
2 ek római kömény
0.5 ek só
0.5 ek szódabikarbóna
1 tk őrölt chili
1 kis fej vöröshagyma
3 dl napraforgó olaj (a sütéshez)
A fűszerkeverékhez
2 késhegynyi őrölt koriandermag
3 késhegynyi fűszerpaprika
2 késhegynyi bors
2 késhegynyi majoranna
1 késhegynyi őrölt szegfűszeg
Elkészítés:
A borsót megmossuk, és 12 órán keresztül áztatjuk.
A fűszereket összekeverjük, kb. 1 ek-nyi legyen.
A hagymákat, a petrezselymet, a paprikát és a borsót késes aprítóval összeaprítjuk. (Ha jó darálónk van, akkor ledaráljuk. Én még utána botmixerrel pépesre mixeltem.)
Összekeverjük a fűszerek felével. Egy nagy tálba tesszük, szépen szétsimítjuk, és rászórjuk a fűszerek másik felét. Legalább három órát állni hagyjuk. (Nekem egy éjszaka állt a hűtőben). Ez nagyon fontos, mert ekkor áll szépen össze, és nem esik szét sütés közben.
Ha eleget állt, összekeverjük az egészet, és belekeverjük a szódabikarbónát is.
Vizes kézzel kis gombócokat formázunk belőle, és forró olajban, de lassú tűzön sütjük. Ha nem elég meleg az olaj, nem sikerül.
Svéd gombasaláta
hozzávalók / 4 adag
50 dkg gomba
1 dl napraforgó olaj
1 db vöröshagyma
20 dkg konzerv paradicsom
3 db babérlevél
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
2 teáskanál cukor
10 csepp citromlé
Elkészítés:
A hagymát apróra vágjuk, a gombát pedig legyaluljuk vagy nagyon vékony szeletekre vágjuk.
Az olajban a hagymát világosra pirítjuk, majd hozzáadjuk a gombát.
Ekkor történik a fűszerezés is: sózzuk, borsozzuk, megszórjuk cukorral és citromlevet csöpögtetünk rá.
Addig pároljuk, míg a gomba összes leve elillan, ekkor hozzáadjuk a paradicsomszószt.
Még néhány percig együtt pároljuk őket, megkóstoljuk, és ha kell, utólag is ízesítjük.
Megszabadítjuk a babérlevelektől, majd jól behűtve tálaljuk.
Jó étvágyat! :-)
A sípszó után hagyjon üzenetet!