Retro_Matiné
KORONA fm 100

Telefon: 78 KORONA
SMS: 30 2 KORONA
E-mail: info@koronaradio.hu

|

Segíthetek bal
Segíthetek jobb kicsi

Magazin

Húsvéti reform menü ala Kata

Szerző: Lukács Kata, aprosef.hu / nosalty.hu – 2016-03-24 11:20:20

Ha idén a sonka, tojás, kalács kombináció helyett valamit újítanál a húsvéti menüsoron akkor készítsd el és fogyaszd egészséggel a Falafelt svéd gombasalátával körítve.  

Hirdetés 

Hirdetés

 

Falfel

hozzávalók / 6 adag

 A falafelhez

50 dkg csicseriborsó

0.5 fej fokhagyma

1 csokor petrezselyem

2 ek római kömény

0.5 ek só

0.5 ek szódabikarbóna

1 tk őrölt chili

1 kis fej vöröshagyma

3 dl napraforgó olaj (a sütéshez)

A fűszerkeverékhez

2 késhegynyi őrölt koriandermag

3 késhegynyi fűszerpaprika

2 késhegynyi bors

2 késhegynyi majoranna

1 késhegynyi őrölt szegfűszeg

 

 

Elkészítés:

A borsót megmossuk, és 12 órán keresztül áztatjuk.

A fűszereket összekeverjük, kb. 1 ek-nyi legyen.

A hagymákat, a petrezselymet, a paprikát és a borsót késes aprítóval összeaprítjuk. (Ha jó darálónk van, akkor ledaráljuk. Én még utána botmixerrel pépesre mixeltem.)

Összekeverjük a fűszerek felével. Egy nagy tálba tesszük, szépen szétsimítjuk, és rászórjuk a fűszerek másik felét. Legalább három órát állni hagyjuk. (Nekem egy éjszaka állt a hűtőben). Ez nagyon fontos, mert ekkor áll szépen össze, és nem esik szét sütés közben.

Ha eleget állt, összekeverjük az egészet, és belekeverjük a szódabikarbónát is.

Vizes kézzel kis gombócokat formázunk belőle, és forró olajban, de lassú tűzön sütjük. Ha nem elég meleg az olaj, nem sikerül.

 

 Svéd gombasaláta

hozzávalók / 4 adag

50 dkg gomba

1 dl napraforgó olaj

1 db vöröshagyma

20 dkg konzerv paradicsom

3 db babérlevél

só ízlés szerint

bors ízlés szerint

2 teáskanál cukor

10 csepp citromlé

 

 

Elkészítés:

A hagymát apróra vágjuk, a gombát pedig legyaluljuk vagy nagyon vékony szeletekre vágjuk.

Az olajban a hagymát világosra pirítjuk, majd hozzáadjuk a gombát.

Ekkor történik a fűszerezés is: sózzuk, borsozzuk, megszórjuk cukorral és citromlevet csöpögtetünk rá.

Addig pároljuk, míg a gomba összes leve elillan, ekkor hozzáadjuk a paradicsomszószt.

Még néhány percig együtt pároljuk őket, megkóstoljuk, és ha kell, utólag is ízesítjük.

Megszabadítjuk a babérlevelektől, majd jól behűtve tálaljuk.

 Jó étvágyat! :-)

A sípszó után hagyjon üzenetet!

Facebook Twitter YouTube Instagram SoundCloud
Csamangó