Retro_Matiné
KORONA fm 100

Telefon: 78 KORONA
SMS: 30 2 KORONA
E-mail: info@koronaradio.hu

|

Segíthetek bal
Segíthetek jobb kicsi

Közlekedés, időjárás

Hófúvás, ónos eső és dermesztő hideg

Szerző: Korsós Éva, – 2013-01-24 11:14:58

A következő napokban nem sűrűn fog 0 fok fölé emelkedni a hőmérséklet.



Csütörtökön némi napsütésre csak a Duna vonalától keletre élők számíthatnak. Alapvetően borús, ködös lesz az idő a nap folyamán. A Dunántúlon hószállíngózás, délen eső, délkeleten ónos eső is lehet. A meteorológiai szolgálat hat középső megye kivételével az egész országra elsőfokú figyelmeztetést adott ki – hófúvás vagy ónos csapadék veszélye miatt. A katasztrófavédelem óvatosságra inti a közlekedőket. Vas megyében már több helyen is ónos szitálás lassítja a közúti forgalmat, de jegesek az utak a Bakonyban és a Kisalföldön is, míg a Nyírségben havazik. Jelenleg az országban 18 megye területén van hótakaró, a legvastagabb hóréteg Győr-Moson-Sopron megyében található, ott helyenként a 40 centimétert is meghaladja.

Pénteken nyugaton durvulni fog a helyzet. Veszprém, Vas és Zala megyére narancssárga figyelmeztetést adtak ki a várható hófúvások miatt, másik 8 megyében elsőfokú a vészjelzés. Országszerte borult idő valószínű, havazás leginkább délen lehetséges. A szél nyugaton vihharossá fokozódik. Ráadásul nagyon hideg hajnalra ébredünk: -2, -10 fok lesz, de kora délután sem emelkedik fagypont fölé a hőmérséklet.

A hétvége sem kecsegtet túl sok jóval. Szombaton és vasárnap is durva fagyokra kell számítani, -15, -17 fokos hajnali zimankóval, és -2, -7 fokos napi csúcsértékekkel. Szombaton délen és keleten lehet havazás, és az északi, északkeleti szél is többfelé megélénkül. Vasárnap egy pici napsütés is lehet, de a folytatásban is marad a zord idő.

(hir24)
A sípszó után hagyjon üzenetet!

Facebook Twitter YouTube Instagram SoundCloud
Csamangó