Retro_Matiné
KORONA fm 100

Telefon: 78 KORONA
SMS: 30 2 KORONA
E-mail: info@koronaradio.hu

|

Segíthetek bal
Segíthetek jobb kicsi

Magazin

Hasznos tippek fejfájás ellen

Szerző: Lukács Kata, – 2013-11-10 10:40:52

Magyarországon körülbelül egymillióan szenvednek migréntől. Az egész napunkat tönkreteheti egy erős fejfájás. Összeszedtük a legjobb tippeket, melyekkel enyhítheti vagy akár meg is szüntetheti a panaszokat.

Alkohol- és kávéfogyasztás

A fejfájás egyik legtipikusabb kiváltó oka az alkoholfogyasztás. Ha meg akarja kímélni magát egy fejfájós naptól, mondjon le egy-két pohárról.
Kutatások bizonyították, hogy azok között, akik nem fogyasztanak kávét, segít a fájdalomcsillapításban egy csésze fekete. A rendszeresen kávézók ne próbálkozzanak ezzel, az ő esetükben a túlzott koffeibevitel kiváltó ok is lehet, ugyanúgy, mint a koffeinelvonás.



Fürdőzés, váltózuhany, szauna

Nyakig elmerülve egy kád forró vízben élvezze a "súlytalanságot": a meleg enyhíti a tenziós- és a feszült, merev izmok okozta fejfájást. A fürdővízbe tett rozmaringgal serkentheti a vérkeringést.



A Kneipp-fürdő nemcsak a nagymama reumafájdalmait enyhíti. A váltott hideg-meleg lábfürdő  jót tesz a migrénes panaszok megszüntetésére is. Érdemes kipróbálni a váltózuhanyt is. A témáról részletesebben itt olvashat. A szaunázásnak nyugtató és immunrendszer-erősítő hatása van. Egy egyszerű fejfájás esetén igazi segítség lehet, a migrénesek azonban lehetőleg kerüljék, ugyanis kiváltó ok lehet.

Sport és szex

Már-már közhelyszerű: a sport csodaszer. Valóban igaz, a (nem hirtelen felbuzdulásból túlzásba vitt) rendszeres testi aktivitás (kocogás, futás, úszás, biciklizés) jó módszer a fejfájás megelőzésére, enyhítésére.A fejfájások gyakran  feszültségtől, stressztől származnak. A szexnek hihetetlenül jó feszültségoldó hatása van, ezáltal megszüntetheti a fejfájást is.



Ha Önt sűrűn kínozza fejfájás, érdemes fokozatosan elsajátítania a nyugtató-lazító módszereket, fogásokat. Az autogén tréning (relaxációs gyakorlat), a jóga és a meditáció segíthet a fájdalom enyhítésében vagy akár megszüntetésében is.

(webbeteg.hu)

A sípszó után hagyjon üzenetet!

Facebook Twitter YouTube Instagram SoundCloud
Csamangó