Retro_Matiné
KORONA fm 100

Telefon: 78 KORONA
SMS: 30 2 KORONA
E-mail: info@koronaradio.hu

|

Segíthetek bal
Segíthetek jobb kicsi

Magazin

Happy Birthday Charlie! Ui.: Köszi a kongát.

Szerző: Lukács Kata, charliemusic.hu – 2015-10-28 15:41:09

Ma 68 esztendős Horváth Károly "Charlie" Liszt Ferenc-díjas magyar énekes, könnyűzenész, a rock, a jazz, a blues, a soul és a funky jellegzetesen rekedt hangú előadóművésze, trombitás.

Hirdetés feletti szöveg

Hirdetés alatti szöveg

Charlie gyerekkorában balett táncosnak készült, de egy súlyos sérülés miatt fel kellett adnia táncos álmait, így figyelme a zene felé fordult.

1967-től a Decca tagja lett, majd nevet változtattak Olympia, ők voltak Magyarországon az első rock zenekar, akik fúvósokat használtak; majd az együttes fel is oszlott belső ellentétek miatt .

Charlie egy időre külföldön próbált szerencsét, két és fél évet töltött Afrikában az Afriaca nevű formációval, ami felszabadító hatással volt rá zenei és emberi értelemben egyaránt. Ekkoriban fordult érdeklődése a funk és a soul felé.  Charlie az afrikai évek tapasztalatai nyomán a magyar könnyűzenében elsők között nyúlt kongához.

Hazaérve a felbomlóban álló Generált erősítette Három lemezt készített : a Zenegépet, a Heart of Rockot és a Piros biciklit, közben turnén játszottak Lengyelországban, az NDK-ban és Nyugat-Berlinben egyaránt. Charlie ki akarta próbálni a könnyűzenei iparágat, ami be is jött neki, de nem hozott akkora fellendülést.

Később a 90-es évek elején a Tátrai Band énekese lett, szólókarrierje 1994-ben indult el. A 90-es évek közepén kezdődött máig tartó együttműködése Lerch Istvánnal és László Attilával.

Tavaly a VI. Országos Fokhagymafesztiválon Bátyán énekelted vele talán te is a Jég Dupla Whiskeyvel, a Skandináv éjszakák vagy éppen a Nézz az égg felé klasszikusokat!

Idén a Magyarórában is beszélgettünk Charlie-val, hallgasd vissza IDE KATTINTVA!

A sípszó után hagyjon üzenetet!

Facebook Twitter YouTube Instagram SoundCloud
Csamangó